App Development - App Development - App development icon
App Development - App development header

App development

De ideale App

Het ontwikkelen van de ideale App om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren vereist een integrale aanpak, waarin aandacht is voor security, processen en mensen.

In onze visie vormt de App het centrale punt, waarin die drie elementen samenkomen. Toegankelijk, maar tegelijkertijd veilig. En natuurlijk gericht op het versnellen, ‘verslimmen’ en mobiliseren van jouw bedrijfsprocessen.

App development herkenbaar

Herkenbaar bij App development?

  • Mijn collega’s en ik hebben buiten kantoor geen digitale toegang tot relevante en actuele bedrijfsgegevens
  • Ons hele digitale proces is stug en ingericht op computers en laptops, om maximale veiligheid te garanderen
  • Mijn baas denkt dat apps te duur zijn om te laten bouwen
Afspraak maken

300+ bedrijven gingen je voor

App development icon

Onze visie

BLAUD is jouw partner voor veilig en mobiel werken. In een wereld die altijd in ontwikkeling is realiseren wij de meest intelligente, veilige en werkbare oplossingen voor onze klanten. Dat geldt ook voor onze apps.

Met twintig jaar ervaring op het gebied van innovatieve mobile apps development durven we met een gerust hart te zeggen, dat onze specialisten alle kennis in huis hebben om jouw organisatie efficiënter en je werk leuker te maken. En bij BLAUD staan we altijd voor je klaar, zodat jij zorgeloos kunt werken.

Aanpak

Met onze innovatieve apps helpen we al tientallen organisaties om hun processen te optimaliseren. In onze aanpak staan security, processen en mensen centraal. Die aanpak passen we toe bij overheidsinstellingen, ziekenhuizen, zakelijke dienstverleners en productiebedrijven.

Zo ontwikkelen we een App idea die perfect aansluit op jouw processen, waar je prettig mee werkt en die bovendien zeer veilig is.

Afspraak maken
App development BLAUD

ING bank

Een eigen veilige App? Voor de ING Bank hebben we de Password Reset App ontwikkeld. Hiermee kunnen medewerkers zelf hun wachtwoord resetten, wat veel tijd bespaard voor zowel de medewerker als de support-medewerker.

Nieuwsgierig hoe we dit aangepakt hebben? We vertellen er graag meer over in onze case.

Innovatieve app development

Waarom je een innovatieve mobiele app zou willen voor jouw organisatie? De werkplek van vandaag is al lang niet meer beperkt tot het kantoor. En nu iedereen gewend is om thuis te werken, of onderweg, is de behoefte aan goede mobiele werkomstandigheden en tools groot. Daarom ontwikkelen we steeds meer mobiele apps voor onze klanten. Want het werken met de smartphone – het meest toegankelijke, handzame en mobiele apparaat dat we kennen – wordt iedere dag gebruikelijker. En dat is ook logisch, want je doet al zoveel op je telefoon. Bankzaken, e-mail, nieuws en entertainment.

De appstore bevat op dit moment al meer dan vijf miljoen apps en daar komen er iedere dag meer bij. Je hebt je smartphone ook altijd bij je. Daardoor kun je online op ieder moment dat jij dat wilt. En met de juiste app voor jouw organisatie kan dat ook veilig en kun je direct in contact komen met collega’s, informatie en bedrijfsprocessen.

Maak tijd- en plaatsonafhankelijk werken mogelijk

Een bedrijfsproces is de hartslag van jouw organisatie. Het brengt mensen, informatie, goederen en diensten in beweging én verbindt ze. Het zorgt voor het succes en voortbestaan van je organisatie. Daarom moet je bedrijfsprocessen koesteren, continu monitoren en optimaliseren.

“De specialisten van BLAUD vertellen altijd veel over nieuwe dingen waar ze mee bezig zijn, nieuwe mogelijkheden, nieuwe technieken. Ze zijn echt gepassioneerd bezig met hun vak.”

Erik Tuin, Systeembeheerder DTG
App development quote

Een goede manier om bedrijfsprocessen te optimaliseren, is door ze tijd- en plaatsonafhankelijk te maken. Denk aan de inzet van smartphones, tablets en apps. Deze stellen de eindgebruiker in staat om waar ook ter wereld en op ieder moment van de dag toegang te krijgen tot kennis, informatie en collega’s.

Welk apparaat het beste voor jou werkt is voor een belangrijk deel een ergonomische keuze. Op welke momenten heb je behoefte aan ‘computing power’? Op kantoor, op heel veel verschillende plaatsen of juist vooral buiten? Het formaat, het gewicht, de bediening en de snelheid van het apparaat; het zijn allemaal factoren die meewegen in de ultieme werkplek.

Wellicht heb je daarom behoefte aan twee of misschien wel drie apparaten om deze verschillende gebruiksmomenten te kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld het gebruik van zowel een Iphone als een Ipad.

Slimmere bedrijfsprocessen dankzij mobiele app development

Naast dat het gebruik van smartphones en tablets ervoor zorgt dat je tijd- en plaatsonafhankelijk kunt werken, kan deze moderne hardware bedrijfsprocessen ook ‘verslimmen’. Heb je weleens geprobeerd een goede foto te maken met een laptop? Dat is niet te doen.

Veel slimmer is het om een intelligent apparaat als een smartphone of tablet in te zetten om gegevens snel en doeltreffend toe te voegen aan de gegevensstromen binnen het bedrijf. Denk aan situatiefoto’s op locatie, het registreren van handtekeningen of accurate informatievoorziening op basis van locatiebepaling.

Smartphones hebben ontzettend veel sensoren aan boord die een bijdrage kunnen leveren binnen bedrijfsprocessen. Slimme apps die continu in contact staan met backoffice-applicaties (en die draaien op op afstand beveiligde en beheerde toestellen) vormen daarom de ultieme mogelijkheid om jouw bedrijf te mobiliseren.

Van idee in je hoofd naar pixels in je hand

BLAUD heeft voor tientallen organisaties een wezenlijke bijdrage geleverd aan het versnellen, ‘verslimmen’ en mobiliseren van bedrijfsprocessen. Met onze eigen gefaseerde aanpak zorgen we voor een succesvol eindresultaat. Zo vormen we je app-idee om naar een draadmodel prototype gevolgd door een Proof of Concept, een projectplan en uiteindelijk de toepassing in een app store. Een team van ondernemende ontwerpers en technici begeleidt je gedurende het hele project.

Laten we nuchter blijven: een app op tablet of smartphone is gewoon software. Het vak van mobiele softwareontwikkeling oefent BLAUD al bijna 20 jaar uit. Of je nu een overheidsinstelling, ziekenhuis, zakelijke dienstverlener of productiebedrijf bent, we gaan je helpen. Afhankelijk van de complexiteit van je project en de ambitie van jouw organisatie bepalen we samen de juiste ontwikkelroute voor jouw plan.

Uiteindelijk ontwikkelen we jouw oplossing op basis van één of meer van de onderstaande expertisegebieden:

  • (Mobile) web development – Voor eenvoudige processen waar de kwaliteit van de gebruikersinterface minder zwaar weegt.
  • Native app development – Voor snelle applicaties die veel gegevens moeten verwerken of veel gebruikmaken van bijvoorbeeld GPS, camera en andere sensoren.
  • Hybrid app development – Een ontwikkelmethode waarbij je vanuit één sourcecode ontwikkelt voor alle platforms. Hiermee dring je de programmeertijd terug.
App development icon

Met de ontwikkeltools van Apple, Google en Microsoft maken wij software die perfect aansluit bij apparaten die draaien op iOS, MacOS, iPadOS, Android en Windows. Ook wearables zoals smartwatches hebben een eigen operating system met bijbehorende ontwikkeltools.

BLAUD heeft in haar bestaan al voor vrijwel alle apparaten en operating systems een oplossing ontwikkeld. Dus heb je plannen voor een toepassing op een Apple Watch (WatchOS) of een Samsung Gear horloge (Tizen operating system)? Ook dat maken we voor je waar.

Een project of een heel team?

Wij ontwikkelen jouw toepassing in diverse samenwerkingsverbanden. Sowieso heb jij als klant de hoofdrol. Je bent actief deelnemer gedurende het mobile app design dat door onze UX-designer wordt uitgewerkt. Misschien wordt je applicatie wel gekoppeld aan een bestaande backoffice-applicatie? In dat geval werken we samen met jouw ICT-collega’s, applicatiebeheerders en softwareleveranciers om de koppeling(en) te maken. Heb je een compleet nieuwe applicatie in je hoofd? Dan bouwen we die voor je van backend tot app.

Het bouwen van de oplossing doen we dus in teamverband. Dit kan voor een bepaalde duur zijn, tot het project en product is opgeleverd. We kunnen ook onderdeel worden van je bedrijfsstrategie en ontwikkelprocessen. BLAUD levert dan een compleet ontwikkelteam dat voor je klaarstaat om jouw ideeën te verwezenlijken én te onderhouden.

Op tijd onderhoud

Er zijn maar weinig ICT-terreinen waar de ontwikkelingen zich zo snel opvolgen als in de mobiele software. Met grote regelmaat worden nieuwe devices op de markt gebracht en worden operating systems geüpdatet. Jouw applicatie moet natuurlijk perfect blijven functioneren, ook op de nieuwste smartphones en tablets. Na het bouwen van een toepassing blijft BLAUD daarom aan je zijde om jouw software te testen en waar nodig aan te passen. Dit doen we proactief, dus je bent altijd op tijd om de allernieuwste devices foutloos te ondersteunen.

Ben jij op zoek naar meer mobiliteit en wil je tegelijkertijd meer halen uit je bedrijfsprocessen? Onze developers denken graag met je mee over een oplossing op maat. Met onze innovatieve apps heb je altijd en overal toegang tot actuele en relevante bedrijfsinformatie. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Meer informatie

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.