inspectie-app

BUSINESS CASE iSZW

De Nederlandse Arbeidsinspectie (NLA, voorheen inspectie SZW) houdt toezicht op gezonde werkomstandigheden en een eerlijke betaling van werknemers in heel Nederland. Met ruim 1350 fte voeren zij op jaarbasis vele duizenden inspecties uit op verschillende terreinen. Om hun organisatie efficiënter en wendbaarder te maken, werken zij steeds vaker met mobiele apps.

Natuurlijk moeten die bij een overheidsdienst als de NLA voldoen aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen. Mede daarom werken zij nauw samen met BLAUD bij het ontwikkelen van hun mobiele apps. “Met hun MDM-expertise en kennis van BlackBerry weten ze bij BLAUD precies binnen welke kaders we onze apps moeten bouwen”, zegt Laura van Kampen, projectleider mobiele appontwikkeling bij de Nederlandse Arbeidsinspectie. We spreken met haar over de samenwerking met BLAUD.

African Clean Energy

Vertrekpunt

“BLAUD levert developers, designers en architecten die perfect zijn ingespeeld op de klant. Wij zien dit echt als de nieuwe, superbetrokken manier van samenwerken.”

Jesper Schmidt, Sales Director bij BLAUD.

Specialistische kennis: App Development en BlackBerry

De mobiele devices van de Arbeidsinspectie worden beheerd met BlackBerry technologie. Omdat BLAUD al sinds 2003 met BlackBerry samenwerkt beschikken zij over grote expertise. Door die te combineren met App Development zijn ze voor de Arbeidsinspectie een ideale partner. “BLAUD heeft precies de combinatie van specialismen die wij zoeken”, zegt Laura. Apps worden ontwikkeld via sprints.

Aanpak

“Wij leveren developers, designers en architecten die perfect zijn ingespeeld op de klant”, zegt Jesper Schmidt, Sales Director bij BLAUD. “Zo ondersteunen we inspecteurs bij hun bedrijfsvoering. Wij bouwen bijvoorbeeld apps waarmee een inspecteur tijdens een inspectie informatie kan opvragen, maar ook een zaaksysteem kan bijwerken door bijvoorbeeld bezoeknotities, foto’s en audio opnamen toe te voegen.”

Afspraak maken

Nieuwe werkwijze maakt samenwerking nog krachtiger

Van beide kanten wordt de samenwerking als erg positief ervaren. “Ik ben zelf onderdeel van het SCRUM-team dat onze apps ontwikkelt, waarin specialisten van BLAUD én de Arbeidsinspectie zitten”, zegt Laura. “Door samen te discussiëren komen we tot het beste resultaat. De specialisten van BLAUD passen hun kennis nauwkeurig toe op onze processen. Daardoor zijn onze apps zo succesvol.”

BLAUD beschouwt deze werkwijze ook als dé manier van de toekomst. “Wij zien dit echt als de nieuwe manier van samenwerken tussen ontwikkelpartij en klant. We gaan een intensieve relatie aan voor meerdere jaren. Dat zorgt voor zeer veel betrokkenheid.”

“Doordat we met zulke korte lijnen werken, halen we het maximale uit onze samenwerking. Dat vind ik echt uniek aan BLAUD.” 

Laura van Kampen, projectleider mobiele appontwikkeling bij Inspectie SZW.

Laura bevestigt dat. “Doordat we met zulke korte lijnen werken, halen we het maximale uit onze samenwerking. Dat vind ik echt uniek aan BLAUD. Ik zou ze dan ook zeker aanraden als partner.”

Wil je meer over onze BlackBerry expertise of onze App Development weten? We helpen we je graag!

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.