Business continuity management (BCM)

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: stel je huis of bedrijf staat nú in de brand en je bent niet meer in staat je bezittingen op enige manier te redden. Welke informatie heb je dan nú nodig om je leven weer zo snel mogelijk op gang te brengen?

Bank- en verzekeringspapieren, identificatiedocumenten, waardepapieren, belangrijke documenten en contactgegevens. Heb jij deze gegevens direct voorhanden mocht het ongeluk toeslaan?

Meer informatie
business continuity management
business continuity management

Business continuity management is relevant

Bij bedrijven kan ook een crisissituatie ontstaan. Een crisis zal vaak materiële van aard zijn, bijvoorbeeld bij een brand. Als organisatie wil je dan snel toegang hebben tot procedures en contactgegevens om krachtdadig het probleem het hoofd te bieden.

Als bedrijf kan je ook te maken krijgen met financiële-of reputatieschade. Ook in dat geval zal je acuut behoefte hebben aan actuele en voor jou en je collega’s relevante informatie waarmee je de continuïteitsrisico’s voor uw bedrijf kunt minimaliseren.

Actueel

Veel bedrijven hebben hun continuïteit voor een deel geborgd in zogenaamde Business Continuity Management processen, kortweg BCM. Dit resulteert vaak in een beschrijving van communicatieprocessen en procedures. In de meeste gevallen worden deze gegevens ergens in hard-copy opgeslagen in een map of op een (hopelijk) gedeelde netwerkschijf. En hier schuilt direct een probleem en ook eventuele risico’s.

Zijn jij en je collega’s nog wel in staat om jouw business continuity management documentatie en bestanden te bereiken in geval van een brand of netwerkstoring? Zijn jouw BCM gegevens wel actueel als deze in hard-copy zijn verspreid binnen jouw organisatie?

Afspraak maken

Portable

Als je van huis gaat zijn er drie zaken die je waarschijnlijk niet snel zal vergeten (en waarschijnlijk zelfs voor terugrijdt): je huissleutels, je portemonnee en je smartphone. De smartphone is daarmee een perfecte locatie voor het opslaan van jouw business continuity management content. Een smartphone is always on waardoor BCM content-updates makkelijk bijgewerkt kunnen worden. Een smartphone is persoonlijk, de BCM content kan naar je gepersonifieerd (en dus voor jou relevant) gedistribueerd worden. Los daarvan zal je smartphone in tijden van crisis je primaire communicatiegereedschap zijn. Je belt en mailt er immers ook mee.

“De smartphone is daarmee een perfecte locatie voor het opslaan van jouw BCM content.”

Thierry Lammers, CEO BLAUD

Pocket-BCM

Met enkele launching customers uit de Nederlandse bancaire sector heeft BLAUD in 2013 een innovatieve app ontwikkeld dat je smartphone omvormt tot een mobiele BCM content container. Op een gestructureerde manier kan je de belangrijkste bedrijfsgegevens naar je collega’s distribueren. Denk hierbij aan contactlijsten, kennis over je kantoorlocaties, maar ook procedures vastgelegd in Office documenten, PDF’s of weergaven van schema’s en plattegronden.

Zakelijk & privé inzetbaar

Alle gegevens in Pocket-BCM worden uiteraard versleuteld opgeslagen. Naast de BCM content van jouw organisatie biedt Pocket-BCM ook de mogelijkheid om persoonlijke informatie op te slaan. Deze informatie staat stand-alone opgeslagen op je smartphone en wordt niet gedeeld met collega’s.

Daarnaast wordt gratis, vanuit ‘de cloud, generieke content aangeboden. Denk hierbij aan het CIA factbook, een lijst van ambassades (location based) maar ook EHBO handelingen. Pocket-BCM is daarmee naast een zakelijke toepassing ook geschikt voor onverhoopte privé BCM momenten in binnen-en buitenland.

Bouwsteen

Pocket-BCM functionaliteit kan als kant en klare app maar ook als bouwsteen van een eigen app dienst doen. Voor Rijkswaterstaat heeft BLAUD de Protocollen App ontwikkeld.

In feite is deze app van Rijkswaterstaat een versie van Pocket-BCM in een nieuw jasje. De huisstijl van Rijkswaterstaat heeft de styling van basis Pocket-BCM app vervangen voor een nog betere herkenbaarheid voor de medewerkers. Daarnaast zijn diverse functionaliteiten ‘op maat’ toegevoegd voor een nog hogere effectiviteit.

Interesse? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden en een demo.

BCM op orde stellen?

Ontdek het tijdens een sessie met BLAUD!

  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Een afspraak bij ons of bij jou op locatie
  • Onze specialisten volledig tot je beschikking
  • Mogelijkheid om al je vragen te stellen
  • Maak kennis met onze demo