Corona apps - missing in action

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 24 apr 2020
  • 2 min
|

Veel relaties vragen ons: gaan jullie ook een Corona app maken? Het antwoord is Ja en Nee.

No-bid
Uiteraard heeft BLAUD naar de uitvraag van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gekeken. Wij vinden dat een contact-tracing app vanaf de basis solide moet zijn. Met andere woorden: ook vanuit het mobiele operating system zal je voorzieningen moeten treffen om de oplossing stabiel, energiezuinig en daarmee doeltreffend te laten zijn. Zonder ondersteuning door Apple en Google via de iOS en Android operating systems zagen wij er geen heil in.

De 3 andere wensen en eisen, missing in action…
Echter, de uitvraag van de overheid bestond, naast de contact-tracing app, uit nóg 3 andere onderdelen. Deze 3 wensen zijn door het appathon-weekend volledig onderbelicht geraakt. Sterker nog, die lijken in een zwart gat verdwenen te zijn.

Missing in action… de overheid was namelijk óók op zoek naar:

  1. Slimme digitale oplossingen voor zelfmonitoring en begeleiding op afstand.
  2. Slimme digitale oplossingen kunt u leveren die bij kunnen dragen aan de afschalingsstrategie en begeleiding op afstand.
  3. Het meedenken over de technische en organisatorische voorwaarden waaronder die digitale oplossingen kunnen worden ingezet.

Van HSE naar ondersteuning van de afschalingsstrategie
BLAUD heeft ervoor gekozen een voorstel te doen voor kavel 2: een oplossing om de transitie naar het nieuwe normaal te ondersteunen. Onze kant en klare Safety Instructions oplossing is al sinds 2019 op de markt en kan direct voor dit doel worden ingezet. Via de Safety Instructions app kunnen bedrijven hun medewerkers en bezoekers voorzien van zogenaamde HSE (Health, Safety & Environment) instructies. Hiermee kunnen, in geval van calamiteiten, mensen direct toegang krijgen tot belangrijke telefoonnummers, de lokale (gedrags)regels, de evacuatieprocedure en plattegronden met vluchtroutes etc..

Pandemie-knop
Wij denken dat met de transitie naar het nieuwe normaal (de 1,5 meter economie) en de afschaling van de intelligente lockdown er behoefte zal zijn aan duidelijkheid. Duidelijkheid over de actuele protocollen, de voorgeschreven en veilige omgangsvormen, routing binnen een pand etc. Wij zijn onze app op dit moment aan het uitbreiden met een ‘pandemie-knop’. Via deze knop krijg je, naast de HSE content, direct inzicht in de op dát moment en op díe locatie geldende Corona-protocollen.

Lees er meer over in onze whitepaper: van pandemie naar ‘het nieuwe normaal’

Gratis in 2020
Vanwege de bijzondere situatie waarin de wereld zich momenteel bevindt, is onze Safety Instructions app gratis beschikbaar voor de rest van 2020. Komende tijd zullen we de beschreven pandemie-uitbreiding lanceren zonder dat daardoor uw gegevens verloren zullen gaan. U kunt zich dus nú al voorbereiden op het nieuwe normaal!

Download de apps en maak een eigen account aan voor uw organisatie!

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info