rijkswaterstaat-header

Rijkswaterstaat

Locatie-gestuurd informeren en instrueren

De gele auto’s van Rijkwaterstaat zijn bij incidenten op het Nederlandse wegennet vaak als eerste ter plaatse. De werkzaamheden en handelingen die een medewerker van Rijkswaterstaat moet verrichten zijn vastgelegd in vele documenten, protocollen genaamd.

In deze documenten staan procedures beschreven,maar ook verwijzingen naar andere documenten en tekeningen.

Vertrekpunt

“BLAUD levert developers, designers en architecten die perfect zijn ingespeeld op de klant. Wij zien dit echt als de nieuwe, superbetrokken manier van samenwerken.”

Jesper Schmidt, Sales Director bij BLAUD.

Digitale ordner

Nu zou je deze informatie kunnen meenemen in een ordner maar op papier heb je al snel verouderde informatie bij je. Daarbij kan het protocol per locatie anders zijn. Denk aan het wegslepen van autowrakken, dat is per wegdekdeel contractueel aanbesteed.

BLAUD heeft voor RWS een oplossing op een tablet ontwikkeld, die zorgt voor het beschikbaar stellen van de juiste documenten in de auto en gebaseerd op de actuele locatie van de gebruiker van de tablet. Zo kan je snel de juiste protocollen vinden en de juiste handelingen verrichten.

App én content management tool

BLAUD ontwikkelde een content management systeem, de bij Protocollen App en een heel ingenieus synchronisatiesysteem tussen die twee omgevingen. De documenten zijn in de oplossing altijd up-to-date én altijd aanwezig, zelfs als er geen netwerk beschikbaar is (denk aan tunnels en heel ernstige calamiteiten).

Afspraak maken

Compatible met UEM

De App functioneert binnen de beveiligde Unified Endpoint Management (UEM) omgeving van Rijkswaterstaat. Door deze UEM omgeving in te zetten als ‘container’ worden gegevens in de app extra beveiligd. Bij Rijkswaterstaat maakt men overigens gebruik van BlackBerry als UEM product. Daarbij is het mogelijk, zonder toevoeging van additionele VPN technologie, een app te verbinden met een bedrijfssysteem achter de firewall.

Pocket-BCM als bouwsteen

De Protocollen App is een spin-off (doorontwikkeling) van de Pocket-BCM oplossing van BLAUD. Pocket-BCM app functionaliteit kan namelijk als bouwsteen van een maatwerk app dienst doen. De Protocollen App van Rijkswaterstaat is dus een versie van Pocket-BCM in een nieuw jasje.

De huisstijl van Rijkswaterstaat heeft de styling van basis Pocket-BCM app vervangen voor een nog betere herkenbaarheid voor de medewerkers. Daarnaast zijn diverse functionaliteit ‘op maat’ toegevoegd voor een nog hogere effectiviteit.

Interesse? Vraag naar de mogelijkheden en een demo bij Nienke Roseboom.Vanwege deze app is BLAUD geselecteerd tot één van de 100 meest innovatie bedrijven van Nederland.

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.