Een handleiding voor een Cyber Security Operations Centre

Een handleiding voor een Cyber Security Operations Centre

  • Auteur: Zoë Vangangelt
  • Datum: 15 nov 2023
  • 1 min
|

Uit onderzoek van Statista blijkt dat er wereldwijd 236.1 miljoen ransomware-aanvallen plaatsvonden in de eerste helft van 2022. Dat zijn 14.96 aanvallen per seconde.

Investeren in de digitale veiligheid van je organisatie is dus cruciaal als je succesvol wil opereren in de moderne werkplek. Een Cyber Security Operations Centre (CSOC) kan organisaties hier een handje bij helpen.

Een CSOC bewaakt proactief de IT-infrastructuur van een organisatie en analyseert grote hoeveelheden real-time gegevens om inzicht te krijgen in de activiteiten in deze omgeving. Beveiligingsexperts die een CSOC overzien worden gewaarschuwd voor activiteiten die ongebruikelijk of verdacht zijn of een potentiële bedreiging vormen voor de organisatie. Ze kunnen daardoor 24x7x365 snel en weloverwogen beslissingen nemen over preventieve of corrigerende acties. Een must in het hedendaagse dreigingslandschap waar cybercriminelen hun aanvallen zo plannen dat ze de grootste impact hebben. Denk maar aan feestdagen of buiten de traditionele kantooruren.

Wil je meer weten over wat een CSOC kan betekenen voor je organisatie, hoe het je IT-team tijd en middelen kan besparen en je bedrijfsprocessen kan optimaliseren? Je leest er alles over in onze gloednieuwe whitepaper.

|

Download vandaag je exemplaar

Ontdek wat een CSOC kan betekenen voor jouw organisatie.