Het nieuwe beveiligingsparadigma (whitepaper)

  • Auteur: Margot Vanlaet
  • Datum: 27 mrt 2023
  • 1 min
|

Als het gaat om de beveiliging van de apparaten van eindgebruikers moeten de meeste organisaties sterker inzetten op het monitoren en opsporen van dreigingen. Slechts 7% van de IT-managers heeft namelijk erg veel vertrouwen in het beheerproces van eindpunten in haar onderneming. (Computable, 2022).

De complexiteit voortvloeiend uit de beveiliging van meerdere platformen, locaties en netwerken, zowel in de cloud als on-premises, blijft een uitdaging voor vele organisaties.

De perimeter beveiligen

Zware bezuinigingen dwingen IT-managers om te kiezen voor een goedkopere technologie ten koste van de kwaliteit en het beschermingsniveau.

Bedrijven moeten de beveiliging van hun eindpunten afstemmen op de noden van de moderne werkplek. Securityteams moeten als het ware een zero-trust benadering implementeren. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt.

Waar staan we het zwakst?

Bedrijven moeten op zoek gaan naar talent dat hen kan helpen bij het in kaart brengen van dagelijkse dreigingen én bij het evalueren van de al dan niet correcte implementatie van hun cloud-toepassingen.

Een succesvolle digitale transformatie start bij het voorlichten van werknemers over de risico’s verbonden aan het werken met persoonlijke apparaten of via private netwerken. Tegelijkertijd moet men een naadloze IT-infrastructuur implementeren die werknemers ervan overtuigt hun persoonlijke toestellen niet langer te gebruiken voor werk.

Wat is het alternatief?

Teveel organisaties denken dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over cyberaanvallen omdat het hen toch niet zal overkomen – totdat het toch gebeurt en gegevens gecompromitteerd worden. Toch geeft 65% van de IT-managers aan dat de eis om eindpunten in de organisatie beter te beveiligen steeds sterker klinkt. Niemand geeft aan minder te moeten focussen op het beheer van eindpunten. (Computable, 2022)

Analisten voorspellen dat, om hun moderne werkplek beter te beschermen, tegen 2025 80% van de organisaties gebruik zal maken van security service edge-oplossingen, waarbij internet, clouddiensten en privétoegang tot applicaties worden verenigd in het SSE-platform van één betrouwbare leverancier. (GARTNER, 2022)

Ontdek welke obstakels en risico’s de adoptie van een succesvolle hybride werkplek in de weg staan, download onze laatste whitepaper, het nieuwe beveiligingsparadigma.

|

Whitepaper downloaden

Het nieuwe beveiligingsparadigma