Mobile Device Management mdm header

Mobile Device
Management (MDM)

Eenvoudig alle mobiele apparaten van medewerkers beheren vanuit één omgeving en tegelijkertijd de privacy en veiligheid van bedrijfsdata garanderen?

Met de Mobile Device Management (MDM) oplossing verhoog je het beheergemak én de veiligheid binnen jouw mobiele organisatie. Zo bespaar je niet alleen kosten, maar voldoe je ook aan wet- en regelgeving als de AVG.

Mobile Device Management Herkenbaar

Herkenbaar? Mobile Device Management helpt

  • Beheer van mobiele devices van medewerkers kan niet op afstand
  • Nieuwe devices en apps worden niet automatisch geïnstalleerd
  • Privacy en veiligheid zijn moeilijk te waarborgen
Afspraak maken
Mobile Device Management icon

Onze visie

Bij Mobile Device Management (MDM)

De ideale samenhang tussen veiligheid van data én werkbaarheid van je mobiele structuur het uitgangspunt van ieder traject. Door MDM nauwkeurig en gedetailleerd aan te pakken en vooraf de juiste keuzes te maken, creëren we oplossingen die zowel op het gebied van veiligheid als werkbaarheid optimaal zijn. En dat zorgt voor de juiste flow in de organisatie op ieder niveau, van kwaliteitsmanagement en security officers tot de mensen op de werkvloer.

Aanpak

Omdat wij geloven dat MDM een essentiële schakel is in het goed functioneren van je mobiele organisatie werken we met de meest hoogwaardige MDM-oplossingen. Met onze grote kennis en ervaring richten we de structuur zo in dat op ieder vlak de juiste mogelijkheden beschikbaar zijn. Alles in samenhang en gericht op optimale werkbaarheid en gebruikersgemak.

Afspraak maken
Mobile Device Management case

Academic Medical Center (AMC)

Voor hun Mobile Device Management (MDM) maken ze gebruik van de consultancy diensten en support van BLAUD voor Mobileiron. Het goed beheren en beveiligen van apparaten is in de zorgsector cruciaal. Benieuwd hoe we dit hebben aangepakt voor het AMC? We vertellen het je graag.

Mobile Device Management van BLAUD

Kwaliteit en veiligheid van het hoogste niveau

Steeds meer mensen werken mobiel en zijn hierdoor minder gebonden aan een vaste werkplek op kantoor of thuis. Dit betekent ook dat we overal, altijd en vanaf ieder device toegang willen tot gegevens en apps. Hoewel dit veel voordelen oplevert voor de productiviteit, zorgt het ook voor uitdagingen op de IT-afdeling.

Want hoe zorg je ervoor dat medewerkers zorgeloos mobiel kunnen werken en tegelijkertijd de veiligheid van bedrijfsdata gewaarborgd blijft? Mobile Device Management van BLAUD biedt uitkomst.

Centraal beheer essentieel bij enterprise mobility

Om je organisatie succesvol mobiel te laten werken, is de eerste stap het centraliseren van het beheer. Met MDM beheer je alle endpoints vanuit een centraal punt. Moet een smartphone gewiped worden? Of een laptop geconfigureerd? Dit gebeurt allemaal op afstand. Ook het installeren van nieuwe devices, apps én updates.

“BLAUD staat altijd voor ons klaar, met praktische zaken én met goed advies. Wij zijn voor 100% tevreden.”

René Pater, productmanager mobiele diensten van het AMC
Mobile Device Management quote

Geen handmatige handelingen meer, dankzij een verbinding tussen de devices en een MDM-server (op locatie of in de cloud). Met MDM creëer je inzicht én realiseer je een flinke besparing op de beheerkosten. Maar ook op het gebied van veiligheid is een MDM-oplossing onmisbaar. Weet jij bijvoorbeeld precies wie er toegang heeft tot welke bedrijfsdata?

Voorkom datalekken met mobile security

Naast onder meer het installeren van software en het uitvoeren van updates, controleer je met een MDM-oplossing ook het gebruik van de devices. Zowel binnen als buiten de organisatie. Denk aan het centraal regelen van een beveiligingsbeleid en het toekennen van gebruikersrechten. Zo bepaal jij waar informatie wordt opgeslagen en voor wie deze toegankelijk is.

Is er een device in verkeerde handen gevallen of gecompromitteerd door bijvoorbeeld malware? In geval van nood kan het toestel op afstand worden vergrendeld of zelfs gewist. Belangrijk, want met de komst van de AVG is het voorkomen van datalekken belangrijker dan ooit.

Mobiele apparaten: zakelijk en privé scheiden

Altijd en overal veilige toegang tot gegevens en apps, maar vanaf welk device? Waar de ene medewerker zijn privéapparaat gebruikt (Bring Your Own Device, BYOD), kiest de ander een apparaat uit de lijst van de werkgever (Choose Your Own Device, CYOD). Ook komt het steeds vaker voor dat devices die beschikbaar worden gesteld door de organisatie thuis ook gebruikt worden voor privédoeleinden (Company Owned Personally Enabled, COPE).

Met een MDM-oplossing ben je er in iedere situatie zeker van dat bedrijfsdata en persoonlijke data strikt gescheiden zijn. Zo bescherm je niet alleen je bedrijfsdata, maar waarborg je ook de privacy van je medewerkers.

Mobile Device management overleg

Van MDM naar EMM en UEM

Hoewel we het nu vooral hebben over Mobile Device Management, zie je wellicht ook de begrippen Enterprise Mobility Management (EMM) en Unified Endpoint Management (UEM) regelmatig voorbijkomen. Hoewel MDM nog altijd de meest gebruikte overkoepelende term is, heeft de oplossing zich door de jaren flink geëvolueerd.

Zo’n twaalf jaar geleden kwam MDM op de markt om mobiel beheer voor iOS en Android mogelijk te maken. Later is dit uitgebreid met de mogelijkheid om onder andere apps te distribueren en content te managen (EMM).

Rond 2017 zijn daar Windows en MacOS aan toegevoegd en spreken we over UEM. Sinds in 2003 de Blackberry de zakelijke markt veroverde, is BLAUD dé specialist in het beheer van mobiele apparaten. Of we nu spreken van MDM, EMM of UEM, wij zijn mobiele specialisten van het eerste uur.

De onafhankelijke specialist met de hoogste certificeringen

Waaruit ons specialisme blijkt? Bij BLAUD beschikken we over de hoogste certificeringen voor al onze producten. Van Apple tot Samsung, MobileIron en Microsoft. Wij zijn dus ook onafhankelijk. Geen generieke oplossingen, maar een oplossing die bij jouw organisatie past. Voor ieder besturingssysteem.

Naast specialisten van het eerste uur, hebben wij ook nog eens het grootste team van mobile consultants in Nederland. Dit team zet zich iedere dag in voor de mooiste bedrijven van ons land.

Benieuwd hoe onze specialisten jou helpen om medewerkers veilig en ongehinderd te laten werken? Neem dan contact met ons op.

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.