Nieuws - 13 redenen waarom jouw onderneming moet upgraden naar Android 13

FreeAgent

FreeAgent en CWSI rollen SentinelOne EDR succesvol uit

De CWSI-groep – bestaande uit BLAUD, CWSI en mobco – wendde haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van eindpuntbeheer en -beveiliging aan door SentinelOne te implementeren bij FreeAgent, waardoor het accountingprogramma haar beveiligingspositie kracht wist bij te zetten.

Achtergrond

FreeAgent is een bekroond boekhoudprogramma dat meer dan 100.000 kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk helpt om hun bedrijfsadministratie en boekhouding te beheren via één enkel platform. Zo kunnen ze onder meer financiële transacties verwerken, financiële gegevens opslaan en boekhoudkundige taken automatiseren.

Om haar missie kracht bij te zetten, werd FreeAgent in 2018 overgenomen door Natwest Group, waartoe ook de Royal Bank of Scotland en Ulster Bank behoren.

Syntess Software en Techniek & Design Plaza over de samenwerking met BLAUD

Doelen

  • Een oplossing vinden die de bedrijfsgegevens beveiligt en de groei van de onderneming ondersteunt.
  • Een gebruiksvriendelijk platform identificeren en implementeren om de efficiëntie van het gehele team op te krikken.
  • Het aantal fout-positieven reduceren waardoor het personeel meer tijd heeft om zich toe te leggen op hun kerntaken.
  • Het opnieuw verkrijgen van de Cyber Essentials Plus-accreditatie om haar klanten de nodige zekerheid inzake beveiliging van hun gevoelige gegevens te bieden.
  • Het CPU-gebruik verlagen om de productiviteit te verhogen.
Meer informatie

Uitdagingen

De afgelopen jaren is FreeAgent aanzienlijk gegroeid. Intussen maken 280 Mac-gebruikers die in de hedendaagse hybride werkplek problemen ondervinden, gebruik van FreeAgent voor consistente en efficiënte ondersteuning.

SentinelOne’s voorganger, Cyclance, voldeed niet langer aan de veranderende behoeften van FreeAgent’s medewerkers waardoor het bedrijf op zoek moest gaan naar een nieuwe oplossing. Het systeem detecteerde onder meer een groot aantal fout-positieven, wat een rem plaatste op de productiviteit van het IT-team. Bovendien lag het CPU-gebruik in de onderneming erg hoog, wat de prestaties van de apparaten en programma’s negatief beïnvloedde. Tot slot was het belangrijk voor de onderneming om verouderde toepassingen in real-time te kunnen monitoren, wat de huidige software niet toeliet.

Door de tekortkomingen van de bestaande infrastructuur verloor FreeAgent haar Cyber Essentials Plus-beveiligingsaccreditatie in 2020. Het bedrijf doorliep het accreditatieproces opnieuw in 2021, maar moest op zoek gaan naar een nieuwe oplossing om tegemoet te komen aan haar veranderende behoeften. Een nieuwe technologie moest enerzijds de bedrijfs- en klantengegevens beveiligen en anderzijds de bedrijfsgroei ondersteunen.

 

Waarom de CWSI-groep

FreeAgent koos voor de CWSI-groep omdat het vertrouwen had in de doelstellingen en de communicatie van het bedrijf. Verder stelde ook de uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van endpoint management en security de onderneming gerust. De CWSI-groep legde zich toe op wat het voor FreeAgent kon betekenen eerder dan te focussen op de tekortkomingen van de concurrentie.

Oplossing

De SentinelOne Custodian360-oplossing van CWSI werd toegepast op het gehele systeem van FreeAgent. Custodian360 ondersteunt zo de onderneming bij het centraal beheer van de eindpunten van haar 280 Mac-toestellen én biedt real-time preventie, detectie en herstel.

Wanneer dreigingen gedetecteerd worden kunnen ze – ongeacht hun aard – worden afgewend. Zo wordt de veiligheid van gebruikers en de continuïteit van de onderneming gewaarborgd. Daarnaast kan de CWSI-groep met behulp van SentinelOne Custodian360 binnen enkele seconden bestanden herstellen door ze terug te brengen naar de staat van voor de aanval. Kortom, alle sporen van de bedreiging worden uitgewist.

Na een succesvolle Proof of Concept (POC) werkten de CWSI-groep en FreeAgent nauw samen aan een grondige evaluatie van de implementatie om de applicatiecompatibiliteit te waarborgen. Uit deze analyse bleek dat alle onderdelen van het SentinelOne-platform correct werden ingesteld en goed presteerden. Aangezien er geen ongewoon gedrag gedetecteerd werd, werd er al snel beslist om de oplossing binnen de acht weken – en zes maanden voor het verstrijken van de geldigheidsduur van de bestaande oplossing – uit te rollen over de gehele infrastructuur.

Resultaten

De implementatie ondersteunt de bedrijfsgroei
De oplossing werd succesvol uitgerold op 280 toestellen, wat de bedrijfsgroei van FreeAgent ondersteunde. De flexibele implementatie zorgde er ook voor dat het beheer en de beveiliging van de bedrijfsapparaten schaalbaar is en dus veiliggesteld werd voor de toekomst.

Gebruiksgemak
De dashboards en gebruikersinterfaces (UI) zijn eenvoudig en gebruiksvriendelijk, wat de gebruikerservaring sterk verbeterde. FreeAgent kan haar systeem ook beter monitoren, controleren en beheren, wat cruciaal is in een gedecentraliseerde werkomgeving.

Tot 90% minder fout-positieven
Een onmiddellijke en aanzienlijke afname van valse meldingen zorgde ervoor dat er minder applicaties geblokkeerd werden en medewerkers minder tijd hoefden te spenderen aan het oplossen van problemen. Een ontwikkeling die resulteerde in een verhoging van de productiviteit en minder helpdesktickets, waardoor ook technici en IT-teams zich in toenemende mate konden toeleggen op meer structurele taken.

Ondersteuning van de gegevensbeveiliging
Na de implementatie van SentinelOne verkreeg FreeAgent opnieuw de Cyber Essentials Plus-accreditatie wat klanten de garantie bood dat hun gevoelige gegevens veilig worden opgeslagen en beheerd.

Lager CPU-gebruik
Nu de CPU minder malware moet verwerken is het gebruik ervan afgenomen, wat een positief effect heeft op de systeemprestaties. Dankzij het lagere CPU-gebruik kan FreeAgent de nodige software draaien zonder dat deze de prestaties van de apparaten beïnvloeden. Hierdoor kunnen medewerkers werken zonder vertragingen of problemen die hun systemen overbelasten.

Ervaring

De CWSI-groep stelde zich onmiddellijk op als informatieve tussenpersoon. Het was heel aangenaam werken, ook de communicatie was top.

De ondersteuning die ze ons boden was consistent. Het was nooit een probleem om een overleg op te zetten. We konden te allen tijde op hen rekenen.

- Conor MacHugh, Systems en Security Engineer

Toen ze ons de SentinelOne Custodian360-oplossing voorstelden, leek deze onmiddellijk aan te sluiten bij onze behoeften en verwachtingen. Ze begrepen de uitdagingen waar we voor kwamen te staan en wisten hoe ze deze konden aanpakken. Werken met de CWSI-groep zorgde ervoor dat FreeAgent niet langer te kampen heeft met productiviteitsproblemen. Dat is een erg fijne verbetering!

Benieuwd welke oplossing bij jou past?

Ontdek het tijdens een sessie met BLAUD!

  • Geheel gratis en vrijblijvend
  • Een afspraak bij ons of bij jou op locatie
  • Onze specialisten volledig tot je beschikking
  • Mogelijkheid om al je vragen te stellen over eindpuntbeveiliging