Microsoft Intune
Microsoft Intune - Microsoft intune header

Microsoft Intune

Ook bekend als Microsoft Endpoint Manager

Microsoft Intune, ook bekend als Microsoft Endpoint Manager (MEM), is een Microsoft cloud-based beheer oplossing waarmee je mobiele apps, apparaten en besturingssystemen kunt beheren. MEM is de centrale plek om alle Endpoints binnen jouw bedrijf te beheren voor zowel Company Owned als Bring Your Own Device-toestellen, waarbij alle zakelijke data goed beschermd is.

Bij BLAUD werken we met een bewezen 6 fasen aanpak om Microsoft Intune optimaal in te zetten voor jouw organisatie.

Microsoft-intune-herkenbaar

Herkenbaar? Microsoft Intune is dé oplossing.

  • Je wilt of doet device en besturingssysteembeheer vanuit één centrale plek
  • Goede integratie met Azure Active Directory
  • Je werkt (of gaat) volledig in de Cloud
Afspraak maken
Microsoft intune icon

Visie en aanpak

bij de intergratie van Microsoft Intune

Microsoft Intune is inmiddels 10 jaar oud. Sinds 2 jaar, nu het product volwassen is, voeren wij het product actief in ons portfolio. BLAUD heeft inmiddels een groot aantal klanten mogen helpen Microsoft Intune in gebruik te nemen. Om het in gebruik nemen zo goed mogelijk te stroomlijnen heeft BLAUD de 6 fasen aanpak ontwikkeld.

In deze aanpak neemt BLAUD de klant mee in zijn reis naar volledig beheerde toestellen die voldoen aan de wensen op gebied van beveiliging, beheer en gebruiksvriendelijkheid.

Afspraak maken

6 - fasen aanpak

Voor Microsoft Intune

1. Inventarisatie

We gaan samen kijken wat de wensen en eisen zijn m.b.t. de MDM-oplossing middels een interactieve sessie eventueel aangevuld door interviews. We bespreken samen een plan voor de korte en lange termijn. Dit wordt uitgewerkt tot een advies, eisen en wensenlijst.

“Wij hebben hele goede ervaringen met BLAUD. Ik zou een samenwerking dan ook zeker aanraden als iemand mij advies vraagt.”

Erik Tuin, Systeembeheerder DTG

2. Voorbereiding

Het advies, eisen en wenslijst worden uitgewerkt tot technische documenten. We bepalen welke instellingen er op de Endpoints van toepassing moeten zijn en welke functionaliteiten er aan de eindgebruiker beschikbaar gesteld moeten worden. Dit alles wordt weer vastgelegd zodat je de onderbouwing voor bepaalde keuzes vastligt.

3. Implementatie

De Microsoft Intune consultant van BLAUD neemt het nu over en zal aan de hand van het advies en de technische uitwerking de omgeving in gaan richten. Tijdens de implementatie is de consultant beschikbaar voor het geven van aanvullende informatie en deelt zoveel mogelijk kennis wat in een later stadium kan helpen om het beheer van de endpoints te vereenvoudigen. De implementiefase sluiten we af met een uitgebreide test door zowel BLAUD als een testgroep van de klant.

4. Kennisoverdracht

De omgeving draait, maar daarmee is er binnen de klant nog geen idee wat er allemaal mogelijk is. BLAUD kan zowel een beheer als helpdesk training geven, waardoor het mogelijk is om achteraf zelf aan de slag te gaan met de opgeleverde omgeving. De gegeven informatie beperkt zich niet alleen tot de Microsoft Intune oplossing maar ook alle aanvullende oplossingen zoals enrollment programma’s, device logging, troubleshooting, et cetera.

Microsoft Intune overleg

5. In productie name

Als de beheerder en helpdesk medewerkers weten wat ze moeten doen en de omgeving is getest, dan is het de beurt aan de eindgebruikers om hun device te activeren. Dit is voor sommigen lastiger dan gedacht. Daarom kan BLAUD volledig ontzorgen op het gebied van uitrollen binnen Microsoft Intune.

Naast contact met de medewerkers zijn er ook mogelijkheden met betrekking tot maatwerk handleidingen en video-instructies.

6. Support en Beheer

De omgeving veranderd steeds door toevoeging van Microsoft Intune, maar misschien ook wel door wijzigingen binnen het bedrijf. Met alle vragen die daaruit voortkomen kan BLAUD ondersteunen. Welke vorm van ondersteunen is afhankelijk van de wens.

BLAUD kan ondersteunen op basis van een strippenkaart, fixed support en BLAUD kan zelfs het volledige beheer overnemen.

Waarom Microsoft Intune?

Microsoft Intune heeft een wat trage start gemaakt. Waar het eerst een kleine speler was tegenover merken als BlackBerry, MobileIron en VMWare kunnen we nu zeggen het een volwassen concurrent is, die op vele vlakken niet alleen net zo goed, maar vaak ook beter is. Microsoft kent zijn eigen platform Microsoft Windows natuurlijk van binnen en van buiten. Het product kent dan ook een uitstekende integratie met dit besturingssysteem.

Op Android en iOS lopen ze niet achter. Ook de mobiele platformen hebben de volledige aandacht van Microsoft. Microsoft heeft de volledige set van API en functionaliteiten van iOS en Android geadopteerd en ondersteund deze dan ook volledig. Daarnaast heeft Microsoft de mogelijkheden om op een veilige manier interne applicaties te ontsluiten d.m.v. de Application Proxy en Microsoft Tunnel.

Ben je op zoek naar een volledig MDM-oplossing die goed scoort in het Gartner Quadrant dan is Microsoft Intune, ook bekend als Microsoft Endpoint Manager, de beste oplossing.

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.