Samsung Knox
Samsung Knox - Samsung KNOX header

Samsung KNOX

Onder Samsung KNOX vallen verschillende mobile securityoplossingen van Samsung, gericht op het beveiligen en beheersbaar maken van Samsung devices. Samsung KNOX kan, naast op Samsungtoestellen, ook goed functioneren op andere Android en iOS apparaten.

Bij BLAUD zijn wij gespecialiseerd in deze securityoplossingen van Samsung.

Samsung KNOX herkenbaar

Herkenbaar? Samsung KNOX is dé oplossing.

  • Geen grip op zakelijke data of angst voor een datalek via mobiele devices
  • Medewerkers werken met verouderde besturingssystemen of apps
  • Veel tijd kwijt aan het handmatig uitrollen van zakelijke smartphones of tablets
Afspraak maken
Samsung KNOX icon

Visie

Bij Samsung KNOX

De mobiele devices van Samsung zijn ongekend populair op de Nederlandse zakelijke markt vanwege hun hoogwaardige kwaliteit. Diezelfde hoge kwaliteitseis stellen ze aan hun securityproducten.

BLAUD is sinds de introductie van Samsung KNOX workspace in Nederland een directe Tier 1 consultancypartner van Samsung. Dat betekent dat we diepgaande kennis hebben over Samsung KNOX, volledig achter deze productrange staan en zeer goed kunnen adviseren over het gebruik ervan.

Aanpak

Bij BLAUD ondersteunen we diverse organisaties en hardware- en telecompartners in Nederland met advies, implementatie en support voor Samsung KNOX producten. Ook is BLAUD nauw betrokken bij de productontwikkeling van nieuwe en bestaande Samsung KNOX oplossingen.

Wat jouw behoefte ook is, met onze kennis en ervaring helpen we je met het optimaal inzetten van Samsung KNOX.

Afspraak maken

Samsung KNOX Suite

De complete oplossing voor de zakelijke markt

Voor de zakelijke markt levert Samsung verschillende KNOX producten die organisaties ondersteunen bij het beheren, uitrollen en updaten van devices. Het MDM-platform KNOX Manage voor beheer, KNOX Mobile Enrollment voor het slim uitrollen van toestellen en KNOX E-FOTA One voor het updaten van firmware of security updates.

KNOX Suite is een bundel van alle Samsung KNOX licenties waarbij organisaties met een grote hoeveelheid Samsung toestellen gebruik kunnen maken van al deze software om veiligheid, beheersbaarheid en tijdsbesparing te realiseren voor de eindgebruiker en het IT-team.

“Door samen te discussiëren komen we tot het beste resultaat.”

Laura van Kampen, projectleider mobiele appontwikkeling bij Inspectie SZW
Samsung KNOX quote

KNOX Manage

De Mobile Device Management oplossing van Samsung heet KNOX Manage. Dit product richt zich op het beheren en beveiligen van smartphones en tablets van een organisatie. Het portaal van Samsung KNOX Manage staat in de cloud, is gebruiksvriendelijk en biedt een overzicht van alle devices van de medewerkers. Als IT-organisatie krijg je de mogelijkheid om het toestel te voorzien van instellingen, policies en applicaties.

Afhankelijk van het doel waarop het toestel gebruikt dient te worden kan worden bepaald of er een open of gesloten profiel geconfigureerd wordt. Zowel privé (Bring Your Own Device) als zakelijke toestellen kunnen binnen Samsung KNOX Manage juiste configuraties meekrijgen. Dit geldt voor zowel Samsung, overige Android toestellen als iOS apparaten.

KNOX Mobile Enrollment

Het volledig inrichten van een nieuw zakelijk toestel kost een helpdeskmedewerker gemiddeld 20 tot 45 minuten. Bij grote aantallen wordt hier al snel enorm veel tijd aan gespendeerd. Met KNOX Mobile Enrollment is het mogelijk om nieuwe zakelijke Samsung toestellen voor de eerste activering te koppelen aan een MDM-profiel.

Wanneer deze koppeling heeft plaatsgevonden zal de Samsung smartphone of tablet bij eerste activatie een snel uitrolproces doorlopen waarna het binnen enkele minuten volledig geconfigureerd is met het vooraf bepaalde profiel. De meeste Samsung toestellen zijn geschikt voor Samsung KNOX Mobile Enrollment maar dienen verplicht door een erkende reseller van deze dienst te worden aangeschaft.

E-FOTA One

Een verouderd Operations System (OS) is regelmatig de ingang voor malafide software om een toestel te doen infecteren. Het adequaat en tijdig uitvoeren van updates op het besturingssysteem of van security updates, wordt door een groot deel van de gebruikers niet gedaan. Met E-FOTA One ben je als IT-beheerder in control over dit proces. OS en security updates dienen door de gebruiker binnen een bepaalde periode zelfstandig te worden uitgevoerd. Als dit niet gebeurt zal de update  ’s nachts automatisch alsnog plaatsvinden.

Naast het geforceerd updaten van een OS of security patch biedt E-FOTA One ook de mogelijkheid om deze juist bewust tegen te houden voor een bepaalde periode. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen bij het willen testen van een kritische applicatie op het nieuwe OS, voordat deze direct actief wordt onder alle gebruikers.

KNOX Configure

In sommige situaties is het gewenst om een smartphone of tablet volledig vast te zetten in het gebruik van slechts één of enkele applicaties. Denk aan een tablet voor het opnemen van bestellingen in een restaurant met een bestelapp, de zorgverlener met het EPD in de vorm van een kiosk-applicatie of een servicemonteur die al zijn werkzaamheden rapporteert in een CRM-systeem.

KNOX Configure is een softwareoplossing die het creëren van en kiosk-mode op een Samsung smartphone of tablet mogelijk maakt. Daarnaast bevat deze oplossing ook een slimme uitrol tool om het toestel binnen enkele minuten op afstand gebruiksklaar te hebben.

Wil jij meer weten over Samsung KNOX en wat KNOX te bieden heeft of heb je hulp nodig bij de ondersteuning? Neem dan contact met ons op.

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.