Status uitfasering Samsung Knox Premium en Samsung SDS IAM & EMM

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 14 apr 2020
  • 2 min
|

In 2018 en 2019 heeft Samsung aangekondigd haar Knox Premium MDM oplossing uit te gaan faseren. Dit product is bekend als ‘Samsung SDS IAM & EMM’ en ‘Samsung Knox Premium’. Voor dit platform, met ondersteuning voor iOS, Android legacy en beperkte ondersteuning voor Android Enterprise en Windows, konden al langere tijd geen licenties meer worden aangeschaft of verlengd in aanloop naar deze uitfasering. Bij de organisaties die nog licenties voor dit product hebben, zal de service vanuit Samsung op dit Mobile Device Management (MDM) product stoppen per 1 juli 2020. Dit kan verlies van functionaliteit en beheersbaarheid betekenen. Zonder actie leidt dit tot een security technisch risicovolle situatie.

In navolging van het niet meer leveren van licenties zet Samsung per 1 juli aanstaande de laatste stap in de uitfasering van Knox Premium; ‘de stekker gaat eruit’.

Inderdaad, per 1 juli 2020 is het Samsung Knox Premium platform niet meer beschikbaar. Dit betekent bijvoorbeeld dat het niet meer mogelijk is voor toestellen om te verbinden, policy updates niet meer opgehaald kunnen worden en de eindgebruikers- en adminportals niet meer beschikbaar zijn. Wellicht denk je nu : ‘Had ik iets moeten doen of moet ik iets gaan doen?’. Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: ‘Jazeker!’.

Vanuit zowel operationeel perspectief als vanuit security en juridische overwegingen dien je namelijk altijd controle te hebben over de mobiele toestellen van je organisatie (en de data die op de mobiele toestellen staat). En zonder actie heb je dat na 30 juni niet meer. Punt. Idealiter is een migratie naar een andere oplossing al langer geleden ingezet, of wellicht al voltooid. Dit kan zijn naar een oplossing van een andere leverancier dan Samsung of naar het alternatief van Samsung zelf: Samsung Knox Manage. Afhankelijk van de wensen en eisen kan dit een geschikt alternatief zijn.

Mocht er nog geen actie ondernomen zijn, dan raadt BLAUD aan om dit wel te doen. Fases zoals een inventarisatie, het opzetten van een Proof of Concept (POC) en de daadwerkelijke implementatie en migratie zijn namelijk belangrijke fases die enige tijd vereisen. BLAUD kan deze werkzaamheden over het algemeen remote uitvoeren.

Mogelijk dat je bovenstaande al vernomen had en het je alleen even wakker schudt of dat het juist als totale verrassing komt. Hoe dan ook er is gelukkig ook nog goed nieuws. Bij BLAUD staan we klaar om je te helpen. Of je nu al voorbereidingen hebt getroffen of niet, de MDM consultants van BLAUD zullen alles in het werk stellen om je te helpen een toekomstbestendige keuze te maken. Indien er vragen, opmerkingen of uitdagingen zijn, neem gerust contact op met BLAUD via onderstaande contactformulier!
|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info