enrollment-header

Mobile enrollment

Met automatische enrollment portal van BLAUD kan jouw organisatie een groot aantal apparaten eenvoudig uitrollen, veilig en met een korte doorlooptijd. Mobile devices krijgen het juiste profiel, instellingen en beveiligingscriteria op het toestel gepusht. Zo kunnen medewerkers direct aan de slag met hun nieuwe device, dat geregistreerd staat in de bedrijfsportal.

Herkenbaar?

  • Veel tijd kwijt aan het handmatig uitrollen of omwisselen van zakelijke smartphones of tablets
  • Medewerkers die moeite hebben met de juiste instellingen op hun toestel
  • Zakelijke toestellen die onbruikbaar raken door het niet kunnen verwijderen van een privéaccount
Afspraak maken

300+ bedrijven gingen je voor

Visie en aanpak

Mobiele devices (laptops, smartphones, smartwatches en tablets) zijn niet meer weg te denken uit de zakelijke markt. Op dit moment gebruikt meer dan de helft van de Nederlanders een smartphone voor zakelijke doeleinden. Het volledig inrichten van een nieuw zakelijk toestel kost een helpdeskmedewerker gemiddeld 20 tot 45 minuten.

Bij grote aantallen wordt hier al snel enorm veel tijd aan gespendeerd. Tijd die uw organisatie wellicht beter aan andere zaken kan besteden. Om het instellen en uitrollen van de toestellen makkelijker te maken zijn er verschillende oplossingen.

Afspraak maken

Academic Medical Center (AMC)

Sinds 2016 ontwikkelen wij al verschillende apps voor het AMC. Apps die precies voorzien in de behoefte van het AMC.

Zo bouwden we bijvoorbeeld de AMS Alarm app waarmee heel snel het juiste alarmnummer gebeld kan worden. Benieuwd welke apps we nog meer gemaakt hebben voor het AMC? We vertellen het je graag.

KNOX Mobile Enrollment

Met KNOX Mobile Enrollment (KME) is het mogelijk om nieuwe zakelijke Samsung toestellen voor de eerste activering te koppelen aan een MDM-oplossing. Wanneer deze koppeling heeft plaatsgevonden doorloopt de Samsung smartphone of tablet bij eerste activatie een snel uitrolproces. Daarna is het binnen enkele minuten volledig geconfigureerd met het vooraf bepaalde profiel. De meeste Samsung devices zijn geschikt voor Samsung KNOX Mobile Enrollment maar dienen verplicht door een erkende reseller van deze dienst te worden aangeschaft.

Apple Business Manager

Apple Business Manager (voorheen Device Enrollment Program of DEP genoemd), is de software waarmee een organisatie Apple toestellen op een snelle manier kan uitrollen. Via het MDM-systeem worden de instellingen bepaald.  Via Apple Business Manager worden deze instellingen draadloos geconfigureerd.

“BLAUD staat altijd voor ons klaar, met praktische zaken én met goed advies. Wij zijn voor 100% tevreden.”

René Pater, productmanager mobiele diensten van het AMC

Zero Touch

Voor Android toestellen bestaat het uitrolprogramma van Android Zero Touch. Tijdens de aanschaf worden de nieuwe toestellen direct aangemeld in de Zero Touch Console van Google. Stel het beleid voor de toestellen in en wijs ze toe aan gebruikers of gebruikersgroepen. De apparaten zijn direct klaar voor gebruik. De apps en instellingen worden namelijk automatisch ingesteld wanneer een gebruiker het toestel voor het eerst opstart.

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.