Microsoft Intune

Windows AutoPilot

Wil je jouw medewerkers voorzien van nieuwe Windows 10 devices? Doorgaans betekent dat een flinke belasting voor jouw IT-medewerkers, vooral nu remote of zelfs internationaal werken steeds gebruikelijker is. BLAUD helpt jouw organisatie met een AutoPilot configuratie en zorgt ervoor dat uitrollen van nieuwe apparaten vanaf nu kinderlijk eenvoudig is.

Herkenbaar?

  • Medewerkers werken meer thuis dan voorheen
  • IT-capaciteit te laag voor grote incidentele projecten
  • Veel support vragen bij uitrol van nieuwe Windows devices
Afspraak maken

Visie

Microsoft Windows AutoPilot stelt de eindgebruiker(s) in staat de installatie en configuratie van een nieuw versie van Windows 10 Device volledig en zonder begeleiding van de IT-afdeling uit te voeren. Dat maakt het mogelijk dat er automatisch instellingen worden gedaan en dat automatisch de benodigde Drivers, Policies en Software worden geïnstalleerd. Als gebruiker hoef je het nieuwe apparaat alleen maar aan te zetten, in te loggen op het bedrijfsnetwerk en vervolgens worden automatisch alle applicaties (zoals Office 365) klaargezet.

Aanpak

Bij BLAUD zien Microsoft Windows AutoPilot dan ook als ideale oplossing voor de uitrol van nieuwe Windows 10-apparaten. Je kunt Windows Autopilot overigens ook gebruiken om apparaten opnieuw in te stellen, opnieuw te gebruiken en te herstellen. Door het gebruik van Windows Autopilot bespaar je tijd op het uitrollen, beheren en retiring van Devices en dit heeft dan weer een gunstige werking op de werkdruk van de IT-afdeling.

Afspraak maken

Wat is Windows AutoPilot precies?

Wij kennen allemaal wel de uitrol mogelijkheden van Smartphones zoals Apple Business Manager, Knox Mobile Enrollment (KME) en Android Zero-touch. Windows Autopilot is een verzameling technologieën die wordt gebruikt om nieuwe Windows 10 apparaten vooraf in te stellen en te configureren, zodat ze klaar zijn voor productief en zakelijk gebruik.

“BLAUD heeft de expertise in huis op inhoudelijk vlak, maar ook de ervaring. Daarmee challengen ze ons.”

René Pater, productmanager mobiele diensten UMC

Voordelen:

  • Verbind Apparaten die met Windows AutoPilot zijn geïmplementeerd met Azure Active Directory en Microsoft Endpoint Manager;
  • Office 365 en (bedrijfs)applicaties kunnen automatisch worden gepusht;
  • Multi Factor Authentication kan worden ingesteld tijdens de configuratie van de werkplek;
  • De Windows configuratie kan voorzien worden van bedrijfslogo en naam, er is geen complexe infrastructuur nodig om het OS te configureren, hierdoor worden kosten bespaard;
  • Reset mogelijkheden (voor uitgifte naar bijvoorbeeld een nieuwe gebruiker).

Strategie sessie

Met een specialistisch advies beginnen aan jouw MDM, App Development of Digital Strategy? Schrijf je in voor een strategie sessie.