Waarom NIS2 voor iedere organisatie relevant is

Waarom NIS2 voor iedere organisatie relevant is

  • Auteur: Zoë Vangangelt
  • Datum: 16 okt 2023
  • 1 min
|

De afgelopen jaren zien we dat verschillende ontwikkelingen de veiligheid van onze samenleving en economie steeds meer onder druk zetten. Denk maar aan de COVID-19-pandemie, de oorlog in Oekraïne en het groeiend aantal cyberdreigingen.

In het licht van deze ontwikkelingen is er sinds 2020 vanuit de Europese Unie gewerkt aan de Network and Information Security-richtlijn, beter bekend als NIS2. Om overheden, bedrijven en andere organisaties in de Europese Unie beter voor te bereiden op cyberdreigingen en weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen, breidt NIS2 het toepassingsgebied uit naar maar liefst 5000 Nederlandse organisaties en scherpt het de eisen voor de handhaving van de regels aan.

Hoewel er nog enige onduidelijkheid bestaat over de exacte inhoud van de nieuwe eisen, hoef je niet te wachten met het zetten van de eerste stappen. Steunend op andere (bestaande) EU digitale richtlijnen, kunnen wij je helpen bij het identificeren van de nodige acties om je organisatie NIS2-compliant te maken.

In deze whitepaper zoomt NIS2-expert, Bastiaan Boerkamp, in welke stappen je nu al kunt zetten om te voldoen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Download vandaag nog je exemplaar.

|

Download vandaag je exemplaar

Benieuwd welke stappen je nu al kunt zetten om te voldoen aan de NIS2-richtlijn?