Bij BLAUD lijkt ons bioritme gebaseerd op een 7-jaars frequentie

Persbericht

  • Auteur: MB - BMA
  • Datum: 08 apr 2022
  • 2 min
|

21 jaar geleden, in 2001, mochten ik –Thierry Lammers– en enkele collega’s bij e-office lekker pionieren met WAP-telefoons en GPRS test-sims. Uiteraard hebben we toen geen euro verdiend aan WAP, wie wel? Maar via de opgedane warme contacten bij diverse telecomoperators en toestelproducenten rolden we wel naadloos de wereld van mobiele data in.

De komst van BlackBerry in de Europese markt paste toen perfect bij de klanten van e-office. Al snel koppelden we duizenden BlackBerry handhelds aan de Lotus Notes en Microsoft Mail mailboxen van onze klanten. En aangezien het bloed van software developers altijd kruipt waar pixels te vinden zijn, dus ook op kleine smartphone schermpjes, ontwikkelden we toen al mobiele applicaties.

Bijna alle Nederlandse BlackBerry gebruikers lazen het nieuws met onze BlackBerry Teletekst applicatie (die later werd omgezet naar de allereerste iOS applicatie van Nederland). Parallel hieraan bemanden we voor meerdere telecomoperators de BlackBerry helpdesk. Deze hobby begon nu echt uit de hand te lopen…

Een uit de hand gelopen hobby

In 2007 besloten Roland Hameeteman, Rutger Stekelenburg (oprichters van de e-office group) en ik om deze hobby om te zetten in een heus bedrijf. e-office mobile b.v. was geboren. Ik hoef niet uit te leggen dat de komst van de iPhone, Android, iPads en het MDM-product MobileIron nogmaals een fantastische groei voor ons met zich meebracht.

Rond 2014/2015 vonden Rutger, Roland en ik het een mooi moment om alle mobiele dienstverlening van e-office en e-office mobile te bundelen. En als we dan toch bezig zijn: laten we de boel meteen voorzien van een nieuwe bedrijfsnaam en huisstijl. De full service enterprise specialist BLAUD was geboren!

BLAUD wordt 100% dochter van CWSI

En nu, anno 2022 zetten we de volgende stap. BLAUD is toegevoegd aan de breed gerespecteerde Iers/Engelse securityspecialist CWSI. CWSI en de CEO Ronan Murphy zijn voor mij geen onbekende. In tegendeel. Vanuit de Enterprise Mobility Experts Alliance (EMEA) ken ik Ronan en zijn bedrijf al bijna vijf jaar. Eigenlijk is CWSI de grote broer van BLAUD als je kijkt naar kennis, kunde en cultuur. Het DNA sluit dus perfect aan bij de normen en waarden van BLAUD. Er ontstaan door de overname diverse kansen om het portfolio in zowel Nederland als in het Engelstalige gebied uit te breiden.

What’s next?!

Gaat BLAUD dan opgeslokt worden en verdwijnen uit Nederland? Stop ik met werken? Nee gelukkig niet! Mijn werk is nog te leuk om met pensioen te gaan! BLAUD blijft in zijn huidige vorm staan als een huis. We gaan ook niet verhuizen en ik blijf nog steeds verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en de software development activiteiten.

Met onze nieuwe collega’s halen we nog meer kennis, ervaring en toffe producten naar Nederland. Denk aan de zeer uitgebreide Microsoft security specialisatie en Dubber Call Recording technologie waarmee je kunt werken aan de compliancy van online gesprekken in bijvoorbeeld WebEx, Zoom en Teams.

Meer weten over dit nieuwe hoofdstuk uit het ‘book of BLAUD’?
We vertellen er graag meer over! De koffie staat klaar! Vul je gegevens in en ik -of een van mijn collega’s- belt je asap terug.

|