Apple TV als business tool? Yes you can!

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 31 okt 2018
  • 1 min
|

Al een tijdje heeft BLAUD een Samsung Flip in gebruik. Dit interactieve scherm van Samsung zorgt ervoor dat onze designers, developers en klanten op een makkelijke manier kunnen sparren over (te bouwen) oplossingen. De Galaxy smartphones van Samsung kunnen zonder installatie van additionele apps direct hun scherm delen met de Flip. Als deze verbinding eenmaal tot stand is gekomen functioneert de Flip als een hele grote smartphone. Het bedienen van de apps doe je gewoon door het grote 55 inch scherm aan te raken, net zoals je op je telefoon zou doen. Ook het koppelen van een Windows machine kan, na installatie van enkele drivers, draadloos.

Een nadeel van de Flip is dat toestellen uit het Apple ecosysteem een beetje buiten de boot vallen. Apple Airplay wordt niet standaard ondersteund waardoor je alleen via HDMI deze apparaten kunt koppelen. Om het draadloze gebruiksgemak van de Flip te verhogen hebben we bij BLAUD daarom een Apple TV gekoppeld. Daarmee hebben we niet alleen de mogelijkheid om draadloos apparaten te koppelen, we voegen meteen n√≥g meer intelligentie toe aan de Samsung Flip. De Apple TV is immers een klein computertje, dus daar kan je software voor maken! ūüôā

Zo is recent een nieuwe oplossing bij BLAUD geboren. Tegenwoordig presenteren we via een Apple TV applicatie de ‘vital stats’ van BLAUD. Zo krijgen we een accuraat beeld wanneer support-contracten verlengd moeten worden, hoeveel tijd er besteed wordt in projecten en nog veel meer. De gegevens ‘lepelen’ we uit onze projectadministratie uit Exact Online. Binnenkort breiden we het BLAUD dashboard verder uit met gegevens uit ons helpdesk systeem Topdesk.

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info