Augmented Reality in the enterprise

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 10 dec 2018
  • 1 min
|

Misschien is Augmented Reality (AR) nog niet een gangbaar onderdeel van het straatbeeld. Toch zijn de verwachtingen ervan hooggespannen. Met AR zijn we in staat onze gegevens te mixen met de reële wereld om je heen. We verrijken ons beeld door automatisch gegevens te koppelen aan locatie, kijkrichting, objecten en zelfs mensen.

Use cases

Bij BLAUD verwachten we dat, naast de gaming-industrie, Augmented Reality vooral een vlucht zal nemen in de ‘Enterprise’ wereld. Het is namelijk niet zo ingewikkeld om voor toezichthouders, servicemonteurs, artsen, ontwerpers en andere beroepsgroepen een goed concept te bedenken. Ook het sociale aspect van het dragen van ‘slimme bril’ (die constant videobeeld opneemt) zal vermoedelijk sneller geaccepteerd worden vanuit een zakelijke/functionele rol dan wanneer een willekeurige voorbijganger je door zo’n apparaat blijft aankijken.

Windows 10

Ga je zakelijk aan de slag gaat met dit soort ‘wearables’, dan komt uiteraard het device management en security vraagstuk ook om de hoek kijken. Het is immers een gegevensdrager die vaak ook nog aan het bedrijfsnetwerk gekoppeld is. Gelukkig worden de smartglasses ook steeds slimmer en worden de operating systems op dergelijke apparaten ook steeds uitgebreider. Daarmee wordt het een prima te beheren apparaat, zo ook de Microsoft HoloLens waarop Windows 10 draait.

Eenmaal gekoppeld kan je de nodige zaken, op afstand, inregelen op de HoloLens zoals software updates, beveiligingsinstellingen, VPN-configuraties, WiFi settings, Cortana voice instructies en ook HoloLens apps. Zelfs een inhouse appstore voor Augmented Reality apps is mogelijk van enkele Unified Endpoint Management producten (Airwatch, MobileIron, Intune).

Product Lifecycle

Ook het ‘ontmantelen’ van een HoloLens verloopt uiteraard met het “Retire’ commando vanuit de UEM oplossing, net zoals je die toepast op smarthones en tablets. Daarmee is de volledige lifecycle van een Augmented Reality device afgedekt van uitrol, via app management tot aan uit bedrijf nemen van de ‘wearable’.

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info