Front-end developer arjen

BLAUDie Arjen

Kwam vijf jaar geleden binnen als front-end developer

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 21 apr 2022
  • 3 min
|

Mensen. Daar doen we het voor. En zij doen het voor ons, want onze mensen maken BLAUD het bedrijf dat we zijn: nuchter, specialistisch en vindingrijk. Daarom vinden we het de hoogste tijd om de mensen achter BLAUD aan je voor te stellen. Onze BLAUDies. Derde in de reeks is front-end developer Arjen Nap.

Interessante front-end developmentprojecten

Vijf jaar geleden kwam Arjen als front-end developer binnen bij BLAUD. Arjen: “Een vriend van mij werkte er al en die vertelde over de mooie projecten waar hij en zijn collega’s mee bezig waren. Ik kwam zelf uit de wereld van de websites, maar BLAUD houdt zich vooral bezig met mobiel. Dat vond ik heel interessant en daarom heb ik gesolliciteerd. Na twee gesprekken met verschillende developers werd ik aangenomen als front-end developer. Wat voor mij de doorslag gaf? De focus op mobiel én de klanten die BLAUD bedient. Veel verschillende bedrijven en branches die het werk afwisselend maken.”

Design vertalen naar oplossing

Wat houdt de functie precies in? “In principe kun je mij zien als ontwikkelaar”, vertelt Arjen, “De prototypes die de designer maakt, vertaal ik namelijk naar oplossingen. Denk aan mobiele en hybride applicaties, maar ook dashboards en beheersystemen. Dit is afhankelijk van de wens van de klant, maar in de meeste gevallen is het een combinatie van. De laatste twee jaar word ik al vroeg in het proces met de klant betrokken om mee te denken over de wens. Samen kijken we naar de mogelijkheden die er zijn. We zijn erachter gekomen dat dit voor een optimalisatie van het eindresultaat voor de klant zorgt. En dat is precies wat wij willen: blijven optimaliseren.”

De werkweek van een (front-end) app developer

Hoe Arjen zijn gemiddelde werkweek eruitziet? “Een dag als front-end developer ziet er ongeveer als volgt uit: in de ochtend bespreken we met het team de lopende projecten, waar we tegenaan lopen, wat we de dag ervoor hebben gedaan en wat we vandaag gaan doen. De rest van de dag ben ik dan voornamelijk bezig met ontwikkelen en tussendoor af en toe een meeting. Dinsdag is voor mij een net iets andere dag. In de ochtend werk ik namelijk als front-end developer binnen een team van andere developers bij één van onze opdrachtgevers.”

Het developmentteam bij BLAUD bestaat uit zes developers. Arjen: “Daarnaast werk ik nauw samen met de designer. Ik voer de prototypes van zijn werk uit in een mobiele app of webapplicatie.” Wat zijn werk uitdagend maakt? “Ik denk dan toch wel het meedenken met alle verschillende klanten. Er is veel afwisseling, ondanks dat ik veel codes op ‘papier’ zet. Je duikt elke keer weer in andere projecten en helpt klanten. Met onze oplossingen kunnen zij hun werk nóg gemakkelijker uitvoeren.”

Bijgebleven project

Arjen heeft al aan veel projecten meegewerkt. Welke is hem tot nu toe het meest bijgebleven? “Dat was één van mijn eerste projecten. Dit was een project voor Fokker. Een dienst, die verkort bellen via mobiel voor hen mogelijk maakte, liep af. De BHV binnen Fokker had hierdoor plots een probleem. Bij een ongeval of iets dergelijks wilden zij niet dat je een 10-cijferig nummer moest intoetsen, dat per Fokker-locatie anders is. Wij hebben toen een app gemaakt die kan zien op welke locatie je aan het werk bent. Met één druk op de groene knop bel je dan de juiste BHV. Zo hebben wij via een ‘simpele’ applicatie een groot probleem opgelost”, vertelt Arjen.

Op dit moment werkt Arjen aan een project voor de NOS, maar daar kan hij nog niet te veel over vertellen: “Ik ben er wel heel trots op dat ik hieraan mee mag werken!”

Werken bij BLAUD betekent veel vrijheid

Wat het werken bij BLAUD leuk maakt? “Niets is te groot of te klein. Alles wordt gedaan met én voor de klanten. En als we iets niet kennen, dan onderzoeken we het. Daarnaast hangt er een leuke sfeer in het bedrijf, heb je veel vrijheid en zijn er korte lijnen. BLAUD is een hele fijne werkgever waar je veel ruimte krijgt voor ontwikkeling. Mocht je iets willen leren of heb je een cursus gezien die je wilt volgen? Die mogelijkheid is er. Zoals Thierry altijd zegt: je bent net een timmerman, dus je hebt goed gereedschap nodig.” Maar niet alleen dat, vertelt Arjen: “Het is ook superfijn dat je je eigen tijden kan indelen. Zelf houd ik een vast ritme aan, maar ik heb ook een aantal collega’s die om zes uur in de ochtend beginnen en om drie uur in de middag klaar zijn om zo de files te vermijden.”

Wil jij net als Arjen mobile oplossingen ontwikkelen, die je samen met onze business consultants, UX-specialist én onze klanten ontwerpt? Wil je daarnaast bezig zijn met het bedenken, bouwen, testen en documenteren van software-oplossingen? Bekijk de vacature voor app developer en solliciteer. Of plan een kennismaking met een van je toekomstige collega’s in. Volgens Arjen pas je perfect in het team wanneer je behulpzaam bent, boordevol energie zit én in bent voor een geintje en een potje darten.

|