app-development-any-form-factor-header

BLAUDie Nienke

Groeide in korte tijd door van new sales consultant tot key accountmanager

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 04 mrt 2022
  • 3 min
|

Mensen. Daar doen we het voor. En zij doen het voor ons, want onze mensen maken BLAUD het bedrijf dat we zijn: nuchter, specialistisch en vindingrijk. Daarom vinden we het de hoogste tijd om de mensen achter BLAUD aan je voor te stellen. Onze BLAUDies. Tweede in de reeks is key accountmanager Nienke Roseboom.

Netwerken is key

Het is alweer 3,5 jaar geleden dat Nienke bij BLAUD binnenkwam als sales consultant: “De vorige sales directeur was een oud-collega van mij, dus toen hij mij belde of ik openstond voor een nieuwe uitdaging is het balletje gaan rollen. Ik kwam van een grote corporate af, en vond het eigenlijk wel fijn dat BLAUD wat kleiner is. Hierdoor doe je niet alleen sales, maar krijg je ook de ruimte om buiten de gekaderde werkzaamheden met innovaties en vernieuwingen in de markt aan de slag te gaan.”

Maar Nienke, wat houdt de functie sales consultant dan precies in? “Als new sales consultant ben je verantwoordelijk om nieuwe klanten te werven voor BLAUD en deze aan hen te binden. Je bedenkt leuke campagnes om de toegevoegde waarde van BLAUD bij prospects onder de aandacht te brengen, bezoekt evenementen én je zet BLAUD als organisatie op de kaart. Maar ook als de handtekening is gezet, blijf je betrokken bij de klant. Je bent als het ware het schakelstuk die de wensen van de klant vertaalt naar de diensten die BLAUD aanbiedt, en andersom. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar samen met mijn collega’s. De basisbehoefte ontrafelen is mijn verantwoordelijkheid, en gaan we verder de diepte in om inhoudelijk over te oplossingen te praten dan haak ik een technisch consultant aan.”

De werkweek van een sales consultant

“Voor corona was ik zo’n twee tot drie keer per week een dagdeel op kantoor. De rest van mijn week vulde ik in met klantafspraken. Ik was veel onderweg en kwam bij klanten door heel Nederland. Van advocatenkantoren tot ziekenhuizen en logistieke bedrijven”, vertelt Nienke wanneer we haar vragen naar haar gemiddelde werkweek. “Maar nu kan ik mijn dagen veel efficiënter indelen. Afspraken gaan via Teams en door de verdwenen reistijd houd ik soms wel drie uur per dag ‘over’. Tijd die ik nu kan besteden aan het werven, blij maken en behouden van klanten.”

Wanneer we Nienke vragen waar ze klanten dan precies bij helpt vertelt ze het volgende: “Ik help organisaties bij het creëren van een fijne en veilige werkplek voor hun medewerkers. Op locatie en remote, zodat medewerkers altijd en overal veilig kunnen werken op het device dat zij willen. Wij maken het werken van deze tijd heel flexibel. Het is dus heel belangrijk dat je als sales consultant goed kunt luisteren en de behoeftes van de klant kan vertalen naar een werkbare oplossing. We bieden dan ook geen standaardoplossingen aan, maar kiezen altijd voor maatwerk. En als wij denken dat een klant ergens niet mee geholpen is, dan bieden we die oplossing ook niet aan. Alleen het beste is goed genoeg voor onze klanten.”

Werken bij BLAUD is een feestje

Hoe werken bij BLAUD is? Volgens Nienke is het echt een feestje: “Je komt in een leuk en warm team terecht waarbij iedereen bereid is om elkaar te helpen. We doen regelmatig leuke dingen samen en succesen worden met elkaar gedeeld. Wat ik ook heel tof vind om te zien, is dat iedereen streeft naar hetzelfde doel: blije klanten. Om onze klanten blij te maken en te houden, starten we elke dag met een daily, een call met het salesteam waarin we bespreken wat we die week gaan doen, welke klanten extra aandacht vragen en of we elkaar nog kunnen helpen bij iets.

Wat ik ook heel fijn vind, is dat we onze dag heel flexibel in kunnen delen. Wil je ’s middags je hoofd even leegmaken in de sportschool om vervolgens ’s avonds nog een offerte uit te werken, dan kan dat. Maar je krijgt ook de vrijheid en ruimte om andere kwaliteiten van jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld een Master-Module over IT Security en Privacy gedaan, om mijn kennis over deze onderwerpen verder te ontwikkelen.”

Wil jij net als Nienke ook bijdragen het creëren van een veilige en mobiele werkplek voor onze klanten? We zoeken nog nieuwe sales collega’s. Bekijk de vacature en solliciteer. Of plan een kennismaking in met een van je toekomstige collega’s. Volgens Nienke pas je perfect in het salesteam als je vol energie zit, een echte netwerker bent en zin hebt om onze klanten verder te helpen en jezelf als professional verder te ontwikkelen.

|

Deze functie is op mijn lijf geschreven!

Vul het formulier in en we komen er asap op terug.