Doet jouw inhouse of 3rd-party business app het zo meteen nog wel?

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 21 apr 2020
  • 1 min
|

Het speelt al wel even, en daarom is het misschien bij sommigen wel aan de aandacht ontsnapt. Apple heeft een tijd geleden een aankondiging gedaan. Ze gaan iets aanpassen wat mogelijk gevolgen gaat hebben voor apps, en mogelijk zelfs voor apps die nu in gebruik zijn binnen jouw bedrijf.

Wanneer een developer een applicatie maakt, dan doet hij of zij dat met verschillende onderdelen. Een van deze onderdelen was de UIWebView API. Hiermee was het mogelijk om stukjes van websites in applicaties te laten zien.

Apple gaat nu juist met dit onderdeel stoppen en vervangt het door WKWebView. Deze WKWebView zal veiliger en betrouwbaarder zijn dan de oude UIWebView API.

Sommige developers zijn direct aan de slag gegaan met WKWebView. Toch zijn er ook anderen die dit door technische beperkingen niet kunnen, zoals bijvoorbeeld MobileIron. Daarom is het goed te weten dat we richting een deadline gaan en mogelijk stappen ondernomen moeten worden. 

Wanneer u nu gebruik maakt van AppConnect 

De MobileIron applicaties Docs@Work en Web@Work maken gebruik van AppConnect. Deze AppConnect functionaliteit maakt gebruik van UIWebView waardoor er binnenkort geen tunnel meer opgebouwd kan worden. MobileIrongeeft aandat dit kan worden worden opgevangen met de MobileIron Tunnel.

Wanneer u twijfelt of vragen heeft

BLAUD beschikt over een MDM/UEM-consultancy en development team die van de beheeroplossing tot en met de broncode mee kunnen denken. Wij helpen dan ook graag met het maken van de juiste aanpassingen zodat gebruikers zo meteen weinig of geen last ondervinden.  

Wanneer er ondersteuning gewenst is kan er contact opgenomen worden via telefoon (0880309010) of email (support@blaud.com).

Wil je pro-actief via mail op de hoogte gehouden worden over jouw product? 
Schrijf je dan nu in op de product notificaties!

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info