Free the way you work and play nice!

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 15 apr 2019
  • 2 min
|

‘Free the way you work’ is het motto van BLAUD.

De manier waarop een medewerker zijn/haar werk voor de werkgever uitvoert democratiseert in hoog tempo. En dat is wat mij betreft een goede ontwikkeling!

Deze vrijheid kan je op diverse manieren bereiken en deze week is er weer een manier bij gekomen. Een korte opsomming.

Waar je werkt

Het fenomeen thuiswerken is voor de meeste rollen in een organisatie tegenwoordig wel weggelegd. Daarmee maak je het de medewerker makkelijk de work/life balance zelf in te richten. Met de juiste spelregels resulteert dit in een prima werkverhouding tussen medewerker, collega’s en de werkgever. De medewerkers van BLAUD besteden gemiddeld evenveel werktijd op kantoor, thuis en bij de klant. Een mooie balans!

Waarmee je werkt

De keuze en gebruik van smartphones, tablets en laptops is de volgende methode om medewerkers vrijheid te bieden. Diverse vormen van hardware-gebruik zijn tegenwoordig gemeengoed in organisaties. Wil je een Android of iOS smartphone? Geen probleem: er is een Choose Your Own Device (CYOD) programma! Liever een Macbook gebruiken dan een Windows machine? Geen probleem! Bring Your Own Device (BYOD) is prima in te regelen met moderne Unified Endpoint Management oplossingen. Daarnaast is er altijd nog de mogelijkheid voor een, iets strikter, Corporate Owned Personally Enabled (COPE) beleid. Zelfs COPE biedt de medewerker een behoorlijke mate van speelruimte. Kortom: vrijheid all over the place!

Waarin je werkt 

Mijn voorspelling is dat het niet lang gaat duren voordat de Bring Your Own App zijn intrede zal doen. Hoe meer vrijheid op het vlak van form factor en operating system hoe logischer het is om binnen die combinatie ook de, voor jouw situatie, beste software tools te kiezen. Waarom niet? Zolang bestandsformaten en content steeds beter uitwisselbaar zijn is dit geen gek idee. Een recent bewijs wordt geleverd door Google. Je kan in G Suite nu net zo makkelijk Microsoft Office documenten bewerken als in Office zelf. 

Play nice

Mogelijk is ‘Free the way you work’ ook dat de gedachte achter nieuwe ontwikkelingen bij Google. ‘Play nice’ lijkt ook wel ingebakken in hun, tijdens Google Next 2019 geïntroduceerde, cloud management platform Anthos. Naadloze integratie tussen Google Cloud, Microsoft Azure en Amazon Web Services zit er dus ook al aan te komen. Our future is so bright, we gotta wear shades! ?

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info