Klaar met inloggen? Apple heeft de oplossing!

  • Auteur: Matthijs Schut
  • Datum: 14 dec 2020
  • 1 min
|

Overal moet je tegenwoordig inloggen met credentials. Om dit probleem te tackelen bestaat er sinds iOS 7 de Single Sign-On (SSO). Echter met de komst van iOS 13, iPadOS 13 en MacOS 10.15 is er een toevoeging gekomen op deze oplossing, de SSO-extensie.

Wat is deze oplossing dan?
De SSO-extensie is een alternatief voor de standaard SSO-oplossingen, deze feature heeft enkel een Kerberos configuratie of Identity provider nodig. Het zorgt ervoor dat devices niet gevraagd worden om in te loggen op applicaties en resources. Om de SSO-extensie in te stellen is het noodzakelijk om een MDM-oplossing te hebben draaien. In deze MDM-oplossing moeten de devices beheerd zijn. De extensie werkt dus niet met enkel applicatie management.

Waar werkt deze oplossing?
De oplossing werkt met alle business gerelateerde resources. Denk hierbij aan applicaties en (interne) websites. Zodra het profiel geïnstalleerd is met de bijbehorende configuraties zal de SSO meteen actief worden. Het device zal bij het bezoeken van de resources het inlogscherm overslaan en de content meteen weergeven.

Hoe ziet dit er dan uit?
Om de kracht van deze extensie beeldend te maken hebben we een korte demo gemaakt. In de demo is te zien hoe de extensie werkt met in dit geval een externe website.

 

Hebben we jouw interesse genoeg gewekt na het zien van deze demo? Neem dan snel contact op via onderstaand contactformulier. Bij BLAUD staan we je graag te woord om de mogelijkheden te bespreken.

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info