Knox Remote support gecombineerd met huidige MDM oplossing

  • Auteur: Tim Struik
  • Datum: 14 okt 2022
  • 2 min
|

Met Knox Remote Support -als onderdeel van Knox Manage, de MDM-oplossing van Samsung- is het mogelijk om remote support te verlenen aan de door Knox Manage beheerde Android devices. Zo kan je het scherm van devices bekijken én Samsung apparaten overnemen. Hiervoor dient er een actieve Knox Manage of Knox Suite licentie aanwezig te zijn. Nu heeft Knox Remote Support de afgelopen tijd enkele interessante ontwikkelingen doorgemaakt. Waar nog niet iedereen vanaf weet. De hoogste tijd dus om hier aandacht aan te besteden.

Van host en client applicatie naar webbased applicatie

Knox Remote support leunde als oplossing op een host en client applicatie. Hierbij werd de host applicatie uitsluitend geleverd als executable voor Windows. Kortom niet native compatible met andere besturingssystemen, als bijvoorbeeld macOS. Terwijl macOS bij beheerders en system integrators zeker ook voor komt.

Heel goed om te zien dat Knox Remote Support per Knox Manage release van april 2021 een webbased applicatie is geworden. Het installeren van een lokale host applicatie en dus OS requirements, veranderden naar slechts browser requirements.

News Blaud - Knox Remote

Knox Remote Support: een op zichzelf staand product

Knox Remote Support is sinds mei dit jaar in feite een op zichzelf staand product geworden. Hierdoor is het niet per se een onderdeel van Knox Manage meer. Dit betreft een interessante ontwikkeling gezien de tool daarmee ook beschikbaar wordt voor andere MDM-oplossingen, dan uitsluitend Knox Manage.

De enige requirement is dat er een actieve Knox Suite licentie in de Knox admin portal aanwezig is. Deze zijn separaat te bestellen of kosteloos te verkrijgen bij aanschaf van devices binnen de Enterprise Edition propositie. Deze devices kunnen dan enrolled zijn in een andere MDM-oplossing dan Knox Manage, maar wel remote support verleend krijgen vanuit Knox Remote Support.

News Blaud - Knox Remote

Remote support sessie logging

Tot slot is het sinds Knox Remote Support release van augustus dit jaar (22.08) mogelijk om logging te raadplegen van remote support sessies. Hierbij wordt tot 365 dagen terug inzichtelijk welke beheerder wanneer een remote support sessie heeft opgezet. En met welk device.

Verder is te zien of er tijdens de sessie bestanden zijn uitgewisseld, screenshots zijn gemaakt van het apparaat dat over werd genomen of dat er zelfs opnames zijn gemaakt.

News Blaud - Knox Remote

Ben je nieuwsgierig naar Knox Remote Support, heb je vragen over de functionaliteit óf ben je benieuwd of het toegevoegde waarde heeft voor jouw organisatie? BLAUD helpt je graag verder.

Neem contact met ons op of laat je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met jou op.

|

Contact opnemen