Microsoft Inspire event in Las Vegas – Big - Bigger – Biggest 

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 23 jul 2019
  • 4 min
|

Afgelopen week (12-19 juli 2019) bezocht Thierry Lammers, CEO van BLAUD het Microsoft Inspire event in Las Vegas. Nou hebben we bij BLAUD veel meegemaakt op het vlak van ICT evenementen maar Inspire (voorheen de WPC genaamd) is toch van een andere orde van grootte. Meer dan 17.000 medewerkers van Microsoft Partners waren aanwezig om de visie en plannen te vernemen voor het nieuwe fiscale jaar van Microsoft, kortweg FY20. Waarom Las Vegas zou je denken. Dat komt omdat Vegas één van de weinige oorden in de wereld is waar men in staat is zoveel mensen tegelijk een hotelkamer, eten & drinken, conferentieruimte én entertainment te bieden.

Wat is het?

Microsoft Inspire event in Las Vegas is een vierdaags evenement waarbij twee ochtenden zijn gereserveerd voor de zogenaamde corenotes. In een corenote vertelt een Microsoft executive over de visie, strategie, nieuwe ontwikkelingen en commerciële kansen. Vooral naar de corenote van van Satya Nadella, CEO van Microsoft werd uiteraard uitgekeken. Naast de CEO kregen ook Gavriella Schuster (verantwoordelijk voor het partner ecosysteem), Judson Althoff (commercieel eindverantwoordelijk) en Brad Smith (president van Microsoft Corp) het podium van de T-Mobile Arena.

Naast de twee spectaculaire shows (want dat waren het) in de T-Mobile Arena is er een zeer uitgebreide beurs (The Hub genaamd) waar zowel Microsoft als zo’n 200 (!) partners hun producten en diensten presenteerden. Je kan je wellicht voorstellen hoeveel beursvloer je nodig hebt om 200 organisaties de ruimte te geven voor een stand van zo’n 12 tot 120 vierkante meter. Hoge hakken werd de dames dan ook afgeraden; op een beursdagje leg je namelijk zomaar 10km af.

Uiteraard worden er ook presentaties gegeven. Heel. Veel. Presentaties. Om precies te zijn 453. Het is daarom verstandig dat je vooraf via de app je selectie kunt maken en je dagprogramma kunt samenstellen.

Om het geheel ook nog te voorzien van hoogwaardige entertainment wordt als klap op de vuurpijl ook nog eens een heel tof concert van Queen en Adam Lambert inclusief diner en open bar aangeboden.

Holland House

Om Inspire voor de Nederlandse bezoeker nóg nuttiger en leuker te maken is Microsoft Nederland zeer actief in het verbinden van en met hun partners. Die verbinding loopt via de dagelijkse Holland House borrel (uiteraard met bitterballen), hardlopen in de vroege ochtend, podcasts, oranje poloshirts (valt lekker op in de blacklights van de T-Mobile Arena) en een afsluitende Nederlandse Business update door het management van Microsoft Nederland (Ernst Jan Stigter en Bart van der Knaap). Chapeau voor deze aanpak powered by Renata Bignardi, Daphne Kunnen en Jeroen Jansen! De extra investering in de Nederlandse partner is echt heel effectief gebleken! Thanks!

Key Take Aways

Tot zover de indrukken van Microsoft Inspire, maar wat zijn nou de key take aways?

Azure cloud blijft groeien. In aantallen gebruikers, workloads maar ook datacenters. Momenteel wordt de cloud ‘geserveerd’ vanuit 54 regio’s, waaronder tegenwoordig ook het Midden Oosten en Afrika.

Hyperscale SQL op Azure maakt duidelijk dat het voor Microsoft niet meer uitmaakt met hoeveel data je de cloud in wilt. In real-time kan de benodigde hoeveelheid ruimte in de database gecreëerd worden tot ogenschijnlijk oneindige grootte. Datalimieten bestaan eigenlijk niet meer en dat is handig voor het volgende punt. Bekijk hier > Demo: Building the world’s biggest database at Microsoft Inspire 2019.

Intelligent Edge is dé oplossingsrichting. Dit is een collectie van verbonden datasystemen (al dan niet in de cloud) en devices die continu gegevens verzamelen en analyseren. Hiermee ontstaat de mogelijkheid om realtime inzicht te krijgen in bedrijfsprocessen en deze aan te bieden in de vorm van contextually aware apps. Bekijk hier > The art of the possible with intelligent edge.

Azure Sphere is een hardware IoT ontwikkeling van Microsoft. Een ‘microcontroller’, niet veel groter dan je duimnagel, zorgt ervoor dat miljoenen bedrijfsprocessen met de Intelligent Edge verbonden kunnen worden. Starbucks is hiervan het ‘lighthouse example’. Alle espressomachines van Starbucks zijn met deze Azure Sphere techniek een Azure ‘node’ geworden. Bekijk hier > Azure Sphere Overview

Office365 heeft zich in basis altijd gericht op de kenniswerker, de ‘white collar employee’. Er zijn echter 2 miljard ‘first-line workers’ (de blue collar employees zoals operators, thuiszorgmedewerkers, onderhoudsmonteurs etc.) waarvan 77% aangeeft niet tevreden te zijn met hun digitale tools. Microsoft gaat Office365 daarom ook verder ontwikkelen richting deze doelgroep. Stel je eens voor wat voor kracht een organisatie kan krijgen als de ‘buitendienst’ digitaal nog beter gekoppeld kan worden aan de ‘binnendienst’ (excuses voor de generalisaties).

Citizen IT, het democratiseren van ICT-ontwikkeling, is het antwoord van Microsoft op het tekort aan ICT-specialisten. Door ontwikkeltools sterk te vereenvoudigen kunnen bedrijfsprocessen ook door niet-ICTers worden omgevormd tot apps. Het Powerapps platform is hier de techniek voor en dit platform krijgt steeds meer uitbreidingen, ook vanuit de Artificial Intelligence wereld. Bekijk hier> Autoglass (Satya Nadella 2019 Inspire + Ready Corenote Video).

Mixed Reality is de noemer waaronder ontwikkelingen met de Hololens 2 geplaatst kunnen worden. In een demo ging Microsoft ‘next level’. Er werd een levensgrote digitale versie (avatar) van Julia White getoond die niet alleen zeer gelijkend oogde maar ook klonk! Daar bleef het niet bij, met de gesampelde stem van Julia werd een complete presentatie gegeven in het Japans. Zo ontstond er een wonderlijke mix van augmented reality (xbox-achtige avantar rendering) en artificial intelligence (text 2 speech + translation) getoond. Bekijk hier > Demo: The magic of AI neural TTS and holograms at Microsoft Inspire 2019.

Daglicht en normale temperaturen ga je na een week Las Vegas nog meer waarderen. Om bezoekers van de hotel/casino’s lekker aan het gokken te houden is een raam of deur naar buiten niet snel gevonden. Weet je alsnog de weg naar buiten te vinden, dan jaagt de 40+ graden celcius droge woestijnlucht je vanzelf weer de kennissessies in die op een wakkere kamertemperatuur van zo’n 18 graden worden geserveerd. Als Microsoft nou die Mixed Reality  snel weet door te ontwikkelen kunnen we ooit vanuit ons kikkerlandje prima de Microsoft Inspire meemaken. Behalve dan natuurlijk dat gezellige biertje en die bitterballen, dat blijft het leukst in Holland House. Tot de volgende keer!


Voor meer Microsoft Inspire event in Las Vegas 2019 details klik hier!

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info