Project Linda van Razer: je laptop in je binnenzak!

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 09 jan 2018
  • 1 min
|

“Bij BLAUD geloven we in een all things mobile wereld”. De processing power van écht draagbare computers (lees smartphones) evenaart de kwaliteiten van complete laptops van nog niet zo heel lang geleden. Dan hebben we het niet alleen over verwerkingssnelheid en de opslag van gegevens maar ook identity management en het afspelen van media en content van hoge resolutie.

Wij geloven dat we bewegen naar een situatie dat je een laptop, tablet of andere ‘form factor’ bepaald wordt door het moment, de locatie en het soort werk wat je wilt doen. De centrale verwerkingseenheid die je dan altijd inzet en die je altijd bij je hebt (je smartphone) koppel je eenvoudigweg aan de randapparaten die je op dát moment nodig of ter beschikking hebt. Moet je rustig aan een document werken, dan koppel je dus beeldscherm, toetsenbord en muis aan je smartphone in je werkkamer. Wil je entertainment: Dan koppel je je smartphone aan (smart)TV of beamer in de huiskamer. Boodschappenlijst maken: koppelen aan je koelkast in de keuken! Een document ondertekenen: fingerprint scanner!

Samsung heeft met het DeX docking station al duidelijk laten zien wat er in een kantoor-scenario mogelijk is. Met de juiste inrichting heb je in feite een complete desktop PC ter beschikking zonder de extra (beheer)kosten van een tweede apparaat.

Opvallende introductie tijdens de CES 2018 (Consumer Electronics Show) is Project Linda van het niche hardware merk Razer. Razer gaat weer een stapje verder. Hier zie je dat met het inklikken van je smartphone in een laptop-dock je ineens omtovert tot een volwaardige laptop.

 

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info