Samsung Infinity Display - Foldable Phone Factor is realiteit geworden

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 08 nov 2018
  • 1 min
|

Het is lang geleden dat er echt iets nieuws geïntroduceerd is in het land van smartphones. Alles lijkt ondertussen wel uitontwikkeld. De smartphone form factor, ooit gedomineerd door het toetsenbordje van BlackBerry, is nu geüniformeerd tot een plakje glas (met notch) met knoppen aan de randen. De missie van de hardware producenten is nu zo weinig mogelijk bezel. De randen om het scherm moeten weg, vandaar de notch waar de selfie-camera in schuilt.

De fingerprint scanner, vaak te vinden op de ‘kin’ van het toestel, verhuist steeds meer naar de achterkant van het toestel of soms al in het scherm.

Alles om maar een zo clean mogelijk design te maken: veel pixels en presentatie-oppervlakte en zo weinig mogelijk verstoringen van knoppen, camera’s en andere spul. Als hardware ontwerper is het daarmee steeds lastiger je product uniek te maken. Zeker in de Android wereld waar het OS niet het unique selling point van een hardware fabrikant kan zijn.

Samsung heeft de race gewonnen: de Foldable Form Factor

En toen was het 7 november 2018 en Samsung laat zien waar al tientallen jaren over gepraat wordt: de vouwbare smartphone werd getoond aan de wereld. De nieuwe Foldable Form Factor is geboren! Felicitaties aan het adres van Samsung zijn op zijn plaats! Ik kan niet wachten om hier mee aan de slag te gaan!

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info