Single Sign-On nu mogelijk voor Android

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 09 mei 2019
  • 1 min
|

Elke maand schrijven wij gezamenlijk met de Enterprise Mobility Expert Alliantie (EMEA) nieuwsberichten om onze kennis te delen. De nieuwsberichten variëren van App Management tot aan Mobiele Strategie. Deze maand hebben wij geschreven over Single Sign-On (SSO) voor Android gebruikers wat nu mogelijk is met gebruik van Hypergate.

Single Sign-On voor meer gebruiksvriendelijkheid en veiligheid

Single Sign-On (SSO) biedt gebruikers gemakkelijke toegang tot informatie die voor hen zijn vrijgegeven. Dit zonder afbreuk te doen aan de beveiliging van gevoelige gegevens van de organisatie. Na de eenmalige verificatie hebben gebruikers toegang tot geautoriseerde accounts en applicaties zonder telkens opnieuw aan te hoeven melden.

Lange tijd konden bedrijven deze optie alleen gebruiken voor iOS-apparaten. Android-gebruikers werden gedwongen hun gemak op te offeren door een gebrek aan ondersteuning voor Kerberos. Dit beperkte de bruikbaarheid en de gecompromitteerde beveiliging. Dat is nu veranderd. Door middel van Hypergate is het nu voor Android-gebruikers ook mogelijk om toegang te verschaffen via Single Sign-On.

|

Klinkt goed, vertel me meer!

Bel me terug voor meer info