Nieuws - 13 redenen waarom jouw onderneming moet upgraden naar Android 13

13 redenen waarom jouw onderneming moet upgraden naar Android 13

  • Auteur: Thierry Lammers
  • Datum: 07 nov 2022
  • 3 min
|

Het getal 13 wordt vaak geassocieerd met ongeluk en angst. Maar dit jaar zou het naar onze mening vooral geassocieerd moeten worden met de nieuwe versie van Android. Toch wordt het nogal eens vergeten dat Android ook voor zakelijke doeleinden gebruikt kan worden. De release van Android 13 afgelopen maand benadrukt echter opnieuw de sterke bedrijfswaarde die Android biedt. Nieuwe, dynamische werkervaringen, verbeterde werkprofielen en meer beveiligings- en privacycontroles zijn slechts het topje van de ijsberg.

Nog niet overtuigd? Wij delen 13 redenen waarom jouw onderneming al haar mobile devices vandaag nog moet upgraden naar Android 13!

Hybride werken is niet meer weg te denken uit ons leven, waardoor bedrijven meer en meer eisen van hun apparaten. Google geeft met Android 13 organisaties nieuwe manieren om hun mobile devices aan het werk te zetten. Laten we eens kijken waarom uw onderneming de overstap zou moeten maken.

1. Welkom, verloren modus

Tegenwoordig gebruik je jouw smartphone niet alleen meer voor het versturen van een sms of het ontvangen van een telefoontje. De toestellen ook steeds vaker gebruikt om toegang te krijgen tot werktoepassingen. Wordt een toestel vervolgens gestolen of raakt iemand ‘m kwijt, dan komen ook jouw bedrijfsgegevens in gevaar. Om onbevoegde toegang te voorkomen, introduceert Android 13 de Lost Mode. Hiermee kunnen IT-beheerders bedrijfsapparaten lokaliseren en vergrendelen.

2. Beveiligingsupdates voor specifieke modules

Met Android 13 heeft Google de manier waarop beveiligingsupdates worden afgehandeld geoptimaliseerd. Met het nieuwe Google System Updates framework wordt het besturingssysteem namelijk opgedeeld in componenten. Hierdoor kunnen updates voor specifieke modules naar toestellen worden gestuurd, in plaats van dat je het hele OS moet updaten. Dat is sneller patchen en uitrollen!

3. Snellere beveiligingspatches

Maar er zijn meerdere manieren waarop Google beveiligingspatches wil versnellen. Bijvoorbeeld door Bluetooth en Ultra-wideband toe te voegen aan de lijst van modules die op afstand bijgewerkt kunnen worden via Google System Updates.

4. Automatisch je klembordinhoud verwijderen

Bij Android 13 wist het klembord zichzelf automatisch na een uur. Hierdoor wordt de kans kleiner dat apps toegang krijgen tot privégegevens en dat er per ongeluk een stukje gekopieerde bedrijfsinformatie met de verkeerde persoon wordt gedeeld. Dat is privacy op zijn best!

5. Meer controle over Wi-Fi connectiviteit

Android 13 geeft IT-beheerders meer controle over de Wi-Fi connectiviteit van het apparaat, voor functies als Wi-Fi direct en Wi-Fi tethering. Ze hebben namelijk beveiligingslogs toevoegt voor Wi-Fi, Bluetooth en wachtwoordactiviteiten.

6. Privé blijven op Wi-Fi op het werk

Met Stay Private on Work Wi-Fi verbetert Google de privacy van werknemers. Wanneer werknemers gebruikmaken van de bedrijfswifi, wordt het netwerkverkeer voor persoonlijke profielen automatisch versleuteld en gerouteerd.

7. Veilig media delen

Met Android 13 krijgen gebruikers meer controle over welke informatie apps wel en niet kunnen benaderen. Wanneer apps toegang vragen tot de bestanden op je telefoon, moeten ze aangeven of ze toegang willen tot afbeeldingen, video- of audiobestanden. Zo vragen -en krijgen- ze alleen toegang tot bestandstypen die ze nodig hebben.

8. Een centrale datahub

Na het lezen van de vorige zeven punten is er geen twijfel meer mogelijk; privacy en beveiliging staan centraal bij Android Enterprise. Met zijn Central Data Hub gaat Google nog verder met de privacy van eindgebruikers. Het geeft zakelijke gebruikers namelijk de controle over hun individuele beveiligingsinstellingen en de gegevens die worden gedeeld met IT-beheerders.

9. Gemakkelijk navigeren tussen werk- en persoonlijke profielen

Toch draait Android 13 niet alleen om privacy en beveiliging. Het brengt ook nieuwe functies die erop gericht zijn om de gebruikerservaring van een apparaat te verbeteren. Voor zowel zakelijk als privé. Met een ingeschakeld werkprofiel scheidt Android 13 de persoonlijke en zakelijke apps. Net zoals gegevens en gebruik. Daarnaast maakt het nieuwe besturingssysteem het navigeren tussen beide profielen intuïtiever. Zo kan de werkgever bijvoorbeeld aangeven of een app in zijn persoonlijke- of werkprofiel moet worden geopend.

10. Near-Field Communication in werkapps

Met de nieuwe software-update stelt Google alle apparaten in staat om Near-Field communicatie te gebruiken voor werk-apps. Hierdoor wordt het mogelijk om digitale toegangsbadges en tap-to-pay te gebruiken.

11. Kopiëren & plakken tussen verschillende apparaten

Nog een geweldige toevoeging aan Android 13? Cross-device kopiëren en plakken. Je hoeft alleen maar iets te kopiëren op één apparaat en je kunt het vervolgens overal plakken. En wat deze functie nog beter maakt; je kunt zelfs bewerken wat je naar het klembord hebt gekopieerd vóórdat je het plakt.

12. Naadloos werken vanaf elke plek

Werken op verschillende apparaten was nog nooit zo eenvoudig met Android 13. Dankzij een nieuwe integratie tussen Android en chromeOS kunnen werknemers nu veilig reageren op en toegang krijgen tot werkinformatie die op hun telefoon staat vanaf hun Chromebooks. Omdat alle gegevens end-to-end gecodeerd zijn, zorgt Google ervoor dat jouw bedrijfsmiddelen altijd veilig zijn.

13. Ondersteuning voor meerdere gebruikers

Met Android 13 komt er eindelijk een langverwachte functie naar Samsung-telefoons: ondersteuning voor meerdere gebruikers. Ondersteuning voor meerdere gebruikers was al beschikbaar op andere Android-telefoons. En met Android 13 dus ook voor Samsungtelefoons. Het maakt het mogelijk om het toestel door meerdere profielen te gebruiken. Beide accounts hebben hun eigen startscherm, applicaties, instellingen en meer. Ideaal voor bedrijfsomgevingen met gedeelde toestellen!

Wil jij Android 13 aan het werk zetten voor jouw organisatie? Onze specialisten helpen je daar graag bij! Vul je gegevens in op het contactformulier of bel +31 (0)88 030 9030.  

* Deze blog is geschreven in samenwerking met mobco. Mobco maakt, net als BLAUD, deel uit van de Ierse CWSI Groep.

|

Contact opnemen