Whitepaper Apple for Enterprise 2022

  • Auteur: MB - BMA
  • Datum: 08 sep 2022
  • 2 min
|

Maandag 6 juni was het tijd voor Apple’s jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC). En aangezien de virtuele evenementen de afgelopen twee jaar een groot succes waren, begon het event dit jaar ook weer met een online keynote-sessie. Tijdens de twee uur durende sessie kregen miljoenen creatieve en innovatieve ontwikkelaars als eerste toegang tot de nieuwste iOS-, iPadOS-, macOS- en watchOS-functies.

In deze whitepaper gaan we dieper in op de nieuwste (zakelijke) functies van Apple’s OS, zoals de introductie van Apple Silicon M2, de nieuwe mogelijkheden in MDM, iOS 16, iPadOS 16, macOS Ventura, watchOS 9 en nieuwe hardware.

Een toekomstbestendige én veilige werkplek dankzij de nieuwe OS-functies van Apple

Met de lancering van een nieuwe MacBook Air, die is voorzien van de nieuwe M2-chip, plaatst Apple de MacBook Air op gelijke hoogte met de MacBook Pro-serie. Ook hebben ze nieuwe tools, zoals Stage Manager en Freeform voor iPhone, iPad en Mac, toegevoegd om beter te kunnen samenwerken en multitasken. Samen met innovatieve functies zoals aanpasbare vergrendelingsschermen maakt dit een aanzienlijke impact op je moderne werkplek maken.

Daar komt nog bij dat, met steeds meer gebruikers buiten de beveiligde bedrijfsparameter, beveiliging van het grootste belang is. Met Passkeys, Rapid Security Response en nieuwe MDM-functies wil Apple je bedrijf nog beter ondersteunen bij het aanmelden en beheren van een toekomstbestendige en veilige moderne werkplek.

Er zijn ontwikkelaarsbètaversies uitgebracht, zodat ontwikkelaars meteen kunnen experimenteren met de nieuwste software-innovaties en deze kunnen beoordelen. De publieke bèta zal vanaf juli beschikbaar zijn. De officiële lancering staat gepland voor dit najaar.

Belangrijk om te weten

Deze whitepaper is gebaseerd op de meest recente informatie van de Apple website, openbaar beschikbare bronnen van derden en gezond verstand, en gaat dieper in op de nieuwe functies die een echte bedrijfswaarde bieden of de beveiliging van gegevens/privacy bevorderen. Dit document benoemt niet alle nieuwe OS-functies. De volledige lijst vind je op www.apple.com. Als je een ontwikkelaarsaccount hebt, bekijk dan de enterprise resources voor gedetailleerde protocol en profiel referentie details.

Dit document is geschreven door de getalenteerde mensen van Mobco* (Björn Kemps, Gertjan Timmermans, Ulrik Van Schepdael, Wouter Troost en Margot Vanlaet). Dit document behandelt zowel kleine verbeteringen als belangrijke business features zodat je binnen een mum van tijd aan de slag kan. Heb je nog vragen over de whitepaper?

Laat je gegevens achter op onderstaand formulier en wij sturen de whitepaper per mail naar je toe. Veel leesplezier!

*Mobco maakt, net als BLAUD, deel uit van de Ierse CWSI Groep

|

Whitepaper downloaden